Bucketlist pa: Citytrip naar Athene

Bucket list Pa – deel 2

Na Vorig jaar december vernomen te hebben dat mijn Pa (van bijna 83) een bucketlist heeft mochten we na Londen te hebben bezocht nu naar Athene. Hiermee kon er mooi weer een schitterende stad van de lijst geschrapt worden.

Zoals je ongetwijfeld weet Athene is de hoofdstad en grootste stad van Griekenland. Sterker nog het is zelfs één van de grootste steden van Europa.

Athene city of champions

De stad van de Olympische Spelen, de stad van wereldberoemde artiesten, cultureel knooppunt met festivals en internationale evenementen, wetenschappelijk centrum met talloze musea met unieke vondsten en tentoonstellingen. Vanaf de Akropolis heb je een prachtig uitzicht over Athene, de oude Agora, de kerk Agia Apostoli en de gezellige Plaka.

Culturele bezienswaardigheden te over en ook voldoende shopping opties, de moderne Ermou street of de markt van Monastiraki.

Tekst wordt nog aangevuld