Podcast Koi informatie deel 7

Podcast Koi Informatie deel 7 - Besems.eu

door Caty Kroon en Ruud Besems, dit keer met medewerking van Ronald Stam van R & R Koi Travel

In den beginne waren er zover ik wist geen Nederlandstalige Podcasts over koi. Dus trokken we de stoute schoenen aan en begonnen we naast de verhalen over koi voor “beginners” deze podcast serie. We zijn zoals jullie merken dus niet gestopt na 5 afleveringen, mede dankzij jullie enthousiasme gaan we in elk geval nog 5 afleveringen door. We zijn inmiddels al bij deel 7 en gezien de enthousiaste reacties gaan we gewoon door met opnemen. We hebben inmiddels ook de “beloofde” uitbreiding in de vorm van een studiogast.

De Gast van de Podcast

De Gast van de Podcast, is dit keer Ronald Stam. Maar wie is Ronald Stam? Ronald is, mede dankzij zijn jury-, workshop- en R&R Koi Travel activiteiten, een voor velen bekende koi hobbyist. In het dagelijks leven is Ronald ondernemer in de breedste zin des woords en behalve KoiKichi, Formule 1 en Feyenoord gek ook nog eens mijn koi jureer en daarmee Azië reis maatje.

Deel zeven vinden jullie zoals inmiddels gebruikelijk onder dit verhaal. We wensen jullie veel luisterplezier.

Deel zeven in de Podcast koi informatie serie is online

We proberen het ritme weer op te pakken en gaan dapper door. Ook voor aflevering acht gaan we weer een gast uitnodigen.

Heb jij als beginnend hobbyist, gevorderde koi houder of als leek een vraag? Stuur me een e-mail dan pakken we jouw vraag misschien wel in een volgende uitzending op!

In deze aflevering komen de volgende items voorbij:

 • Koi Nono: De wisseling van de seizoenen
  Waar moet je aan denken en welke preventieve maatregelen kun je nemen?
 • Agenda: De vernieuwde vorm van R&R Koi Travel
  In 2024 veel meer koi trips in samenwerking met diverse verenigingen.
 • Koi Kennis: Het vervolg op de seizoenswisselingen…
  van aangepast voeren, preventief afstrijken tot afdekken e/of verwarmen.
 • De gast van de Podcast: Ronald Stam
  Vertelt hoe R&R bij elkaar gekomen zijn… Kortom hoe begon al die “Koi ellende” nou helemaal, waardoor liep die hobby zo uit de hand?
 • Koi kwestie van de maand: Hoe oud kunnen koi worden?
  In alle realiteit lijkt dit tussen de 1 en 227 jaar te kunnen liggen!

De podcast heet Rūto Besemu koi jōhō

Dat is vrij vertaald naar het Japans, de makkelijkere naam is “Ruud Besems Koi Informatie”. Als je de podcasts luistert kun je van alles leren over koi. De podcast is opgesplitst in verschillende items variërend van de rubriek Koi Nono (voor mensen die echt helemaal niets weten over koi), tot de kwestie van de week, die in de praktijk de kwestie van de maand zal worden. Ook hebben we een agenda en een rubriek koi kennis. Kortom voor elk wat wils.

Meer koi podcasts

Inmiddels maakt ook Sander een podcast. Alleen gaan zijn podcasts wat dieper op de materie in. Dus vind je deze podcasts te “beginnerig”? Luister dan ook eens naar die van Sander, wie weet gaat er een wereld voor je open.