Podcast Koi informatie deel 5

Deel vijf van de Caty Kroon en Ruud Besems Koi Podcast - Besems.eu

door Caty Kroon en Ruud Besems

In den beginne waren er zover ik wist geen Nederlandstalige Podcasts over koi. Dus trokken we de stoute schoenen aan en begonnen we naast de verhalen over koi voor “beginners” deze podcast serie. Inmiddels maakt ook Sander een podcast. Alleen gaan zijn podcasts wat dieper op de materie in. Dus vind je deze podcasts te “beginnerig”? Luister dan ook eens naar die van Sander, wie weet gaat er een wereld voor je open.

Deel vijf in de Podcast koi informatie serie is online

We zitten fijn in het ritme en gaan nog even door, maar we gaan het wel iets uitbreiden. Voor aflevering zes hebben we een gast uit genodigd, dat betekent dat we in elk geval nog even door blijven gaan. Deel vijf kun je onder deze tekst vinden, ik wens je veel luisterplezier.

Heb jij als beginnend hobbyist, gevorderde koi houder of als leek een vraag? Stuur me een e-mail dan pakken we jouw vraag misschien wel in een volgende uitzending op!

In deze aflevering komen de volgende items voorbij:

 • Koi Nono: Deze keer over hoe druk de maand juni was!
  Dit keer niet met shows maar met gezondheidsbezoekjes aan vijvers. Wat waren er veel problemen, onder andere door het bijplaatsen van vissen en het erg warme weer.
 • Agenda: Geen shows deze agenda maar…
  Veel events bij handelaren, workshops maar geen shows.
 • Koi Kennis: Quarantine, zin en onzin…?
  Wat is het, hoe doe je het en waar komt het vandaan??
 • Koi kwestie van de maand: Waarom kopen we zo veel vissen?
  Hoeveel risico loop je als je een vis koopt. Is die ene koi het risico wel waard?

De podcast heet Rūto Besemu koi jōhō

Dat is vrij vertaald naar het Japans, de makkelijkere naam is “Ruud Besems Koi Informatie”. Als je de podcasts luistert kun je van alles leren over koi. De podcast is opgesplitst in verschillende items variërend van de rubriek Koi Nono (voor mensen die echt helemaal niets weten over koi), tot de kwestie van de week, die in de praktijk de kwestie van de maand zal worden. Ook hebben we een agenda en een rubriek koi kennis. Kortom voor elk wat wils.