Italian Koi Expo, de tweede editie!

Italian Koi Show 2023 - Besems.eu

Op 20 en 21 mei is het zo ver, dan vindt de volgende Italian Koi Expo plaats! Net als in 2022 wordt het internationale Koi kampioenschap, de Italian koi Expo, zoals de Italian Koi Association, hun koi show noemen gehouden Cremona. De animo was volgens de organisatie overweldigend in tien dagen tijd waren alle vats gereserveerd.

Italian Koi Expo en Japan Show in Cremona

De tweede editie van de Italian Koi Expo zal, net als vorig jaar, ook nu weer gecombineerd worden met de Japan Show,. De Japan Show is een exclusieve beurs die het publiek in de gelegenheid stelt om zich volledig onder te dompelen in de Japanse cultuur. Dit kan vanaf eten tot design, van handwerk tot cosmetica, van literatuur tot taalstudie en van sport tot entertainment.

Internationale ZNA juryleden geven acte de presence

Een beurs die grotendeels ook in het teken zal staan van Japanse koi waar internationale juryleden van de ZNA de in de wedstrijd gebrachte koi zullen beoordelen op kwaliteit. Deze editie zijn er 33 vats te jureren. De Italian Koi Expo is ontstaan vanuit de samenwerking tussen CremonaFiere en de Italian Koi Association (IKA). Het succes van de 2022, waaraan koi uit Italië en Europa deelnamen, werd in minder dan 10 dagen overtroffen. Het maximum aantal inschrijvingen werd razendsnel bereikt. Dit geeft eens te meer aan dat de koi hobby in Italië, net als de interesse voor de Japanse cultuur, nog steeds groeit.

Het wedstrijdgedeelte van de IKA koi show

De koi worden ingedeeld in zestien variëteiten: Kohaku, Sanke, Showa, Bekko, Utsuri, Asagi, Sushui, Koromo, Goshiki, Kawarigoi, Hikarimuji, Hikarimoyo, Hikari-Utsuri, Tancho, Ginrin, Doitsu. Alle deelnemende koi worden beoordeeld door: internationaal gerenommeerde ZNA juryleden te weten Ronald Stam (Nederland), Ruud Besems (Nederland), Rudi Van Den Broeck (België) en Niko Bellens (België).

De prijsuitreiking is op zondag 21 mei. De juryleden zullen de volgende prijzen toekennen:
Eerste en tweede prijzen aan alle variëteiten en sizes, ‘Best in Variety’-prijzen voor de mooiste koi van elke variëteit ongeacht de size. En tot slot de volgende major awards: Baby-, Young-, Adult-, Mature-, Supreme-, Grand- en Jumbo Champion. Als laatste zijn er dan ook nog de IKA verrassingsprijs en waarschijnlijk diverse Friendship awards.

Kennisdeling en samenwerkingsverbanden

Tijdens de Italian Koi Expo zullen er diverse presentaties worden gegeven. Niet alleen door koi professionals zoals dierenartsen en industrie experts maar ook door internationaal bekende bloggers zoals Tiebo Jacobs van KoiQuestion en de inmiddels wereldberoemde YouTuber Yvo De Wal van The Koi Partner.

IKA voorzitter Sebastiano Adami schreef:

“De geboorte van Japan Show, die samenviel met de eerste Italiaanse KOI EXPO, de grootste en belangrijkste tentoonstelling van Japanse koi in Italië, was voor ons van de Italian Koi Association een bron van trots en grote tevredenheid. Ons doel voor 2023 zal zijn om het kwaliteitsniveau van de concurrerende koi te verhogen en het esthetische aspect van het wedstrijdveld te verrijken, met elementen die nog meer in één lijn komen te liggen met de Japanse wereld en cultuur.

Het is de missie van de IKA om zonder winstoogmerk zoveel mogelijk mensen naar de fantastische en gevarieerde wereld van Koi te brengen. Wij streven er naar om zonder leeftijdsgrens deze passie landelijk te laten groeien. IKA vindt het belangrijk dat elk nieuw lid zich een integraal onderdeel van de vereniging voelt. Alleen gezamenlijk zullen we in staat zijn om nieuwe initiatieven te creëren en nieuwe bruggen te slaan tussen liefhebbers. We willen zo veel mogelijk informatie bereikbaar maken voor de (Italiaanse) koi eigenaren. Om dit te bewerkstelligen zullen we door heel Italië evenementen organiseren in nauwe samenwerking met specialisten uit de koi sector. We hopen jaarlijks een Koi Show te creëren die relevant zal worden op nationaal niveau en niet onopgemerkt zal blijven op het internationale toneel!”.

Maak alvast kennis met de IKA bestuursleden

Il nostro Team

Roberto Biloni, de voorzitter van CremonaFiere reageerde als volgt:

“Na de ervaring van vorig jaar, het grote succes en de interesse van de Japan Show, zijn we blij dat we ook dit jaar weer een beurs kunnen wijdden aan de Japanse cultuur in combinatie met het unieke internationale evenement de Italian Koi Expo. De tentoonstellingswereld heeft altijd behoefte aan vernieuwing en dankzij samenwerkingen zoals deze ontstaan er steeds meer aantrekkelijke nieuwe initiatieven.”

Mountain Tree als hoofdsponsor

Hoofdsponsor is ook dit jaar weer Mountain Tree. Mountain Tree is één van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van productie en levering van filtermedia en vijvertoebehoren. Onderstaand een deel van de prestaties zoals geleverd door het inmiddels niet meer uit de koi wereld weg te denken Mountain Tree

  • 2008 – Mountain Tree werd opgericht in Guangzhou, China.
  • 2009 – Mountain Tree neemt deel aan de CIPS en de China Koi Contest. De sterfilterborstel, het eerste gepatenteerde product, maakt veel indruk op de markt.
  • 2010 – Het spiraalvormige bacteriehuis wordt gelanceerd en gepatenteerd. De merken worden erkend en het aandeel in de export naar Europa en Australië wordt aanzienlijk groter.
  • 2011 – De gepatenteerde spiraalfiltermat wordt gelanceerd en tegelijkertijd wordt er een binnenlands dealernetwerk opgebouwd.
  • 2012 – Mountain Tree produceert innovatieve UV-sterilisatoren en nitro ringen met een hogere filterefficiëntie voor aquaria. Zij worden benoemt tot één van de tien meest innovatieve ondernemingen in de aquariumindustrie van China.
  • 2018 – Door deel te nemen aan de Interzoo in Duitsland, vergroot Mountain Tree met succes haar Europese marktaandeel. Mede dankzij het unieke gepatenteerde ontwerp van de tentoongestelde producten. Mountain Tree’s lanceert tijdens haar 10 jarig bestaan, gehouden in Guangzhou en Foshan, een intelligent waterkwaliteitscontrolesysteem.
  • 2019 – Mountain Tree neemt actief deel aan allerlei koiwedstrijden, zoals de All-Japan Koi Show, de Thailand Koi Show, de Maleisische koi Show en de All-Indonesia Koi Show.

Kortom de firma Mountain Tree is niet meer weg te denken uit de (Italiaanse) Koi Wereld.