Naar huis, de laatste loodjes in Jakarta

Lunch in Jakarta bij Restaurant Sake+ - Besems.eu

Naar huis… maar eerst, maar eerst nog ruim een halve dag genieten. We staan deze laatste dag in Indonesië bijtijds op, het zal uiteindelijk toch nog een druk dagje gaan worden. We genieten van een pittig ontbijtje en rijden naar een winkelcentrum. Er moeten nog wat souvenirs worden gescoord, daar hadden we nog geen tijd en gelegenheid voor gehad.

Gelukkig weet Dodo de weg en al snel zijn zowel Ronald als ik voorzien van schitterende souvenirs voor het thuisfront. We wisselen van auto, we pakken een wat grotere, zodat we met zijn allen in één auto passen en rijden richting de lunch locatie. Dit is niet zo maar een restaurantje dit wordt echt serieus eten!

We gaan op zijn Japans vandaag!

Takamitsu verheugt zich er al op, hij weet blijkbaar wat ons te wachten staat. We gaan namelijk lunchen bij één van de beste Japanse restaurants in Jakarta. Bij Saké+ waar chef-kok, Kazuharu Sawayanagi, bij intimi bekend als “Sawa San” de scepter zwaait. Woorden schieten echt te kort. Ik begrijp dat niet iedereen regelmatig in Jakarta komt maar mocht je er zijn dan zou ik zeker bij Saké+ gaan eten.

Omokase menu om je chopsticks bij op te eten

In eerste instantie kregen we de menukaart maar we waren er vrij snel uit. Laat Sawa San maar bepalen wat hij ons voor wil schotelen. De gerechten die we kregen waren zoals jullie kunnen zien op de foto’s niet alleen tongstrelend lekker maar ook prachtig qua presentatie, een lust voor het oog en de smaakpapillen dus. Na een stuk of 7 of misschien wel 8 gangen moesten we echt weer verder.

Op naar Hinode Koi Center

Het laatste koi gerelateerde bezoek van deze schitterende rondreis door Indonesië. Wat hebben we veel gezien en wat een fijne afsluiter om nog even bij Hinode koi Center rond te neuzen. Hierna rijden we naar het vliegveld waar we afscheid nemen van Dodo (Reynaldo Vidella) en we samen met Pony en Takamitsu richting incheck gaan enzovoorts. We nemen alvast afscheid want uiteraard nemen Pony en Taka andere vluchten als wij.

De eerste vlucht naar huis verloopt vlekkeloos

De check in, veiligheidschecks en douane controle verloopt soepeltjes en al vrij snel kunnen we boarden en vliegen we dichting Doha in Qatar waar inmiddels het WK begonnen is. Als we daar aankomen zien we ook aardig wat voetbal supporters uit diverse landen. Er hangt een uitstekend sfeertje, we drinken een paar biertjes. Niet te veel want ze zijn niet echt goedkoop te noemen.

Een eenzame tweede vlucht naar huis

Ik loop met Ronald mee naar zijn gate, hij vliegt eerder terug omdat hij via Brussel gaat. Als Ronald weg is loop ik nog een rondje vliegveld zoek een airport lounge op en ga wat Netflixen. Vervolgens heb ik een probleemloze vlucht naar Schiphol waar ik 22 november aankom.

Ik ga nog niet direct naar huis maar om de “vakantie” af te sluiten ga ik eerst nog even eten bij de Stadshaven brouwerij in Rotterdam. Morgen is het weer werken geblazen!

Het is weer mooi geweest en uit met de pret!

https://youtube.com/shorts/S1cmPmgE4ZU