Koi kijken, oude bekenden nieuwe herinneringen!

Tonno en Kiki oude bekenden - Besems.eu

We staan redelijk bijtijds op voor weer eens leuke volledig koi gerelateerde dag. We gaan lekker koi kijken bij wat oude bekenden van ons. Vandaag gaan we eerst even een bakkie doen bij Hartono Soekwanto die we inmiddels al jaren kennen. En waarschijnlijk is hij onbewust ook een bekende voor vele koi “gekken”. Hartono, Tonno voor zijn maatjes, is een behoorlijk bekende koi hobbyist in Indonesië en ver daarbuiten. Hij pakte veel grote prijzen op de grote shows, de bekendste is waarschijnlijk wel het winnen van Grand Champion op de 44e combined All Japan Koi Show 2013. Wij kennen hem al jaren en genieten altijd van zijn gezelschap.

Koi kijken tijdens de koffie bij Grand Champion winnaar Hartono

Vandaag gaan we bij hem thuis langs en genieten van zijn schitterende koi collectie. We rijden de woonwijk in en na even zoeken vinden we een prachtige designer woning met een waanzinnig mooi aangelegde tuin. De door de tuin lopende paden zijn gemaakt van massief teakhout en dan niet van plankjes maar van hele bomen de paden zijn naar schatting minimaal 20-30 centimeter dik en sommigen zijn langer dan 10 meter. We keken onze ogen uit! Na het weerzien en bewonderen van zijn koi, tuin en huis drinken we een kopje koffie en we kletsen lekker bij. De tijd vliegt voorbij in binnen “no time” moeten we al weer verder.

Updte 28 januari 2023
Na het live gaan van dit blogje bleek dat Hartono ook dit jaar weer een grote prijs binnensleepte op de de All Japan Koi Show. Nu pakte hij de best of Sakura award met een Shiro Utsuri van 98 centimeter.

Koi kijken bij Samurai Koi Center, home of (Grand) Champions

Op naar stop nummer twee en ook dat wordt er een om in te lijsten! We gaan naar Kiki Sutarki (Samurai Koi Center) de leverancier van ontelbaar veel Grand Champion Koi in Indonesië. Ik geloof dat hij wel eens meer dan 40 grand Champion titels in 1 jaar behaalde. Laten er nou ook nog eens een heleboel van die (klanten) koi bij Kiki Sutarki in de zaak zwemmen. Ook dat wordt weer “kwijlen” boven de bakken.

We hebben de entree vrij snel gevonden dat kan ook bijna niet missen met zo’n fraaie deur. Kiki is blij verrast om ons te zien en we worden ontvangen met een lekker drankje. Voor we de schitterende vissen gaan bekijken praten we eerst onder het genot van een drankje bij. We hebben elkaar echt al een flinke tijd niet gezien (en gesproken).

Maar nu willen we vissen zien!

Ronald en ik lopen een rondje langs de bakken, we kijken onze ogen uit. De kwaliteit is niet te missen! De ene koi is nog mooier en beter dan de andere. Het is niet overdreven om te stellen dat hier de crème de la crème van de Indonesische koi scene rond zwemt. Wat een genot om in één van de vijvers zomaar 10 of misschien wel 20 of zelfs nog meer Grand Champions bij elkaar te zien zwemmen. We verliezen de tijd en realiteit uit het oog, de tijd vliegt voorbij. We lopen met Kiki en zijn zoon alle bakken langs en genieten het water loopt ons in de mond zullen we maar zeggen.

Een uitgebreide lunch mag niet ontbreken

Dat is dan meteen weer een mooi “bruggetje” om naar onze volgende stop te gaan, we moeten nog “even” gaan lunchen. Kiki neemt ons mee naar één van zijn favoriete restaurants. Na de uitgebreide lunch begrijpen wij ook wel waarom het zijn favoriet is… we hebben (weer) heerlijk gegeten.

Op weg naar Sukabumi

het was een heerlijk dagje vol schitterende koi en na het eten rijden we van Bandung naar Sukabumi waar de volgende show gaat plaatsvinden. We stoppen kort bij het show terrein waar we alvast kennis maken met wat vrijwilligers die nog keihard aan het buffelen zijn om alles af te krijgen voor komend weekend het show geweld losbarst. Daarna rijden naar het hotel in Sukabumi waar ons Indonesische jureer uniform overhandigd wordt. We gaan nog een laat hapje eten en daarna is het tijd voor onze avond wandeling.

Morgen hebben we een vrije dag dan gaan we Sukabumi en de omgeving onveilig maken!