Bupati opent award ceremonie

Bupati opent award ceremonie 3rd Bupati Jember Koi Show - Besems.eu

De ochtend begint vergelijkbaar aan die van gisteren na een prima Aziatisch ontbijt gaan we op het gemakkie naar het showterrein voor de awards ceremonie. Ook nu zijn er weer diverse toespraken van voorzitters van diverse verenigingen en dit keer komt de Viceburgemeester niet maar komt de Burgemeester zelf, die ook de Bupati is.

Niet de eerste de beste maar de Bupati

Een Bupati is een regent, zeg maar de gouverneur van de provincie. We werden even formeel aan elkaar voorgesteld en ik mocht gezellig een poosje met hem kletsen, alleen bleek mijn Indonesisch even goed als zijn Engels dus het bleef bij wat beleefdheden. De Bupati vind het wel gezellig als ik bij hem aan tafel blijf zitten en wie ben ik om dat verzoek te weigeren… Ook ging hij graag op de foto want hij hielp enthousiast mee met het overhandigen van de bokalen. Dat gaat hier gepaard met flinke feestelijkheden, traditionele dansgroepen, een live band en nog wat andere optredens.

(Moslim) tradities worden hier in ere gehouden

De ceremonie gaat verder en op een bepaald moment komen er een aantal kinderen binnen lopen die voor het podium gaan staan. Dit blijkt een officieel momentje te zijn voor een weeshuis. Vanuit een Moslim traditie wordt er, in dit geval een weeshuis, gesponsord en er zijn een aantal kleine kindjes die van de Bupati allemaal een enveloppe met geld krijgen. Hierna sluiten er nog een heleboel bezoekers aan die zijn voorbeeld volgen.

Na wat aanvullende plichtplegingen op het podium, zoals het overhandigen van één van de Grand Champion awards zoeken we het hotel op om uit te checken en gaan we naar het station. We gaan naar Surabaya met de trein om morgenvroeg Ronald op te halen van het vliegveld. Zodat Ronald en ik volgend weekend samen ook nog een koi show kunnen jureren.

Bekijk de after movie van de 3rd jember Koi show - Besems.eu
Bekijk de after movie van de 3rd Bupati Jember Koi Show (via Facebook)

Op naar Surabaya en bizar lekker eten

We gaan nog even heerlijk uit eten met een koi fanaat uit Surabaya. Zoals ik elke keer doe laat ik het bestellen aan de gastheer (vrouw) over en ook deze keer krijg ik daar geen spijt van. Er worden twee flinke vissen op tafel gezet één gegrilde en één die in een sausje is klaar gemaakt. Vooral bij de gegrilde vis, naar zeggen een Gurami een baarsachtige vis. Ik ken aardig wat (eetbare) vissoorten maar deze was nieuw voor mij. Hij was wel bizar lekker! Eigenlijk heb ik helemaal nergens iets gekregen wat niet lekker was, alleen was dit overduidelijk de overtreffende trap.

Na een lekker lange nacht gaan we na het ontbijt richting het vliegveld waar we na wat wachten Ronald op gaan pikken.