Jureren in “de oost”

De koi show aankondiging - Besems.eu

Nu de grenzen overal weer min of meer open zijn “mogen” we weer. Ik had een hele stapel uitnodigingen liggen om her en der te jureren in Azië. Uit deze stapel sprak Indonesië het meest aan. Ik ben er inmiddels al een paar keer geweest maar Indonesië is uiteraard dermate groot dat ik nog lang niet alles gezien heb.

Zeg maar nee dan krijg je er twee, 1 reis 2 keer jureren!

Zoals zo vaak komt van het een het ander dus voor ik het wist was ik gestrikt voor niet 1 maar 2 shows. En zoals nog vaker voorkomt ga ik niet alleen maar komt Ronald ook even over… We doen sowieso weinig standaard dus ook dit buitengewone “project” kan er wel weer even bij! Ronald moet alleen het weekend dat de eerste show is toevallig in Japan op de International “acte de presence” geven. Die eerste show die plaatsvindt in Banjuwangi, vlakbij Bali en Surabaya, jureer ik dus alleen en Ronald komt na het weekend naar Surabaya waarna we samen met Reynaldo onze gastheer richting Jokjakarta, Bandung en Sukabumi reizen. Dat klinkt eenvoudig maar dat is het allerminst blijkt inmiddels.

Dankzij Covid is de luchtvaart toch wel veranderd

Zoals gezegd zouden we elkaar op maandag na de International, 11 november, ontmoeten in Surabaya. Dus boekte ik mijn luchten vanaf Brussel dat kwam het beste uit. Ik gaf mijn vluchtnummers voor de terugreis door aan Ronald en hij zou dezelfde vluchten terug nemen uiteraard. Uiteindelijk boekten we beiden onze vluchten en bleken we beiden vanuit Brussel naar Doha (Qatar) te vliegen. We hadden onafhankelijk dezelfde eerste vlucht geboekt. Vanaf Doha zou Ronald naar Japan vliegen en ik naar Jakarta. Een mooie samenloop van omstandigheden die toch nog weer zou veranderen.

Wat nou omboeken? Annuleren en opnieuw boeken!

Vrijdag 4 november kregen we de melding dat onze vlucht naar Doha geannuleerd was. We werden omgeboekt naar donderdagochtend. Alleen was dat helaas geen optie want dan zou ik om 7 uur ’s morgens landen in Jakarta terwijl mijn aansluitende vlucht naar Banjuwangi om 6 uur ’s morgens vertrekken zou. Dit zelfde gold voor Ronald zijn vlucht, dus we klommen in de chat en Ronald zijn vlucht was binnen 5 minuten omgezet naar vertrekken van Schiphol. Bij mij ging dat wat lastiger, waarschijnlijk omdat ik een retourvlucht had en Ronald 3 aansluitende losse vluchten. Na een boel chat sessies, stress, innerlijk gevloek en gezoek heb ik uiteindelijk de hele bende geannuleerd en een nieuwe vlucht geboekt maar nu via Schiphol. Opmerkelijk genoeg wederom in hetzelfde vliegtuig tot Doha als Ronald en met de zelfde aansluitende vlucht naar Jakarta als degene die ik eerst had dus mijn schema was weer veilig.

Het kost wat stress, euro’s en wijn extra maar dan heb je eigenlijk weer gewoon hetzelfde…
Dus koffers inpakken, inchecken en op naar Schiphol!