Roergebakken taugé met garnalen en edamame

Roergebakken taugé met garnalen en edamame - Besems.eu

Een snel en gemakkelijk, Chinees (Japans) gerecht van roergebakken taugé met garnalen en edamame (soja boontjes). Overigens heb ik dit keer de garnalen vervangen door surumi omdat ik geen garnalen meer in huis had maar uiteindelijk natuurlijk wel moest eten.

Na een tijdje wat minder thuis gekookt te hebben begin ik de smaak (hahaha) weer te pakken te krijgen. Ik hoop dat jullie dit eenvoudige Chinese recept waarderen, het hoeft niet altijd culinair en ingewikkeld te zijn. Door de weeks mag het best simpel en snel.

Zoals de meeste Chinese roerbak recepten, is dit heel simpel en snel op tafel te zetten. Als je een beetje je best doet kun je binnen 15 tot 20 minuten eten.

We beginnen met de taugé, wisten jullie dat taugé een kiemgroente is?

Sterker nog taugé is de kiem van de sojaboon (edamame) vandaar deze combinatie. Het lijkt me onnodig om te vermelden dat deze groente uit Azië komt. Taugé is mooi neutraal van smaak maar geeft wel wat extra body en bite aan je gerecht, mits goed klaargemaakt uiteraard. Je kunt taugé zowel koken als bakken. Welke bereiding je kiest maakt niet uit zo veel uit als je het maar kort verhit zodat het lekker knapperig blijft. Er zitten behoorlijk wat vitamine en ijzer in taugé dus is het best een gezonde groente.
Oké op naar het recept het wordt vandaag dus roergebakken taugé met surimi en edamame
Op zich is het al voldoende als je alleen de taugé, surimi en edamame mengt met wat kruiden maar voor de kleur heb ik er ook nog wat tomaatjes aan toegevoegd.

Ingrediënten

 •  2 eetlepels olijfolie
 • 6 Surimi strips
 • 150 g taugé bijgesneden
 • 2 tomaatjes
 • 150 gram edamame (gedopt)
 • Wat zout en peper
 • 1 teentje knoflook
 • Chili flakes
 • Oregano
 • Sweet en spicy Soja saus (Tomasu)
 • Soja saus (Tomasu)

Ter voorbereiding:

Ik heb de edamame gekruid met met wat zeezout en chili flakes en in de “peulen” roergebakken. Laat de edamame wat afkoelen en begin met het doppen. Dit er van uitgaande dat je ze niet “los” gekocht hebt. Snij de surimi in vierkante blokjes. De tomaatje in schijfjes en snipper het knoflook teentje.

Verhit een wok op middelhoog vuur tot hij heet is en voeg dan olie toe. Als de olie warm genoeg is voeg je de knoflook toe en vanaf dit moment moet je de wok in beweging houden. Je wilt niet dat de knoflook verbrandt dan wordt het namelijk bitter.

Voeg de tomaat en edamame toe maal hier wat peper over heen en de chili flakes. Voeg nu de surimi blokjes toe en de sojasauzen. Bak de surimi even aan en zet het vuur lager tot de surimi en tomaat een mooie garing hebben. Schep het mengsel uit de pan maar laat de olie en sauzen et cetera achter.

Zet het vuur wat hoger en als de pan en olie verder verhit zijn voeg je de taugé toe. Blijf de pan in beweging houden, schud de taugé continue lekker om. De taugé bak je op deze manier maximaal 1 – 2 minuten op hoog vuur. Zet nu het vuur weer wat lager en voeg de edamame, tomaat en surimi weer toe. Blijf het geheel nog een minuutje lekker omschudden tot alle ingrediënten zich mooi gemengd hebben.

Verdeel het geheel over 2 borden en strooi en nog wat verse oregano overheen, direct op dienen en smullen maar!