Oak Alley Plantation, Natchez en The Pig Out inn

Oak Alley Plantation - Besems.eu

Zaterdag 30 april rijden we weer verder.
Op naar richting Oak Alley Plantation, Houmas House en nog een andere plantage. Het bezoeken van deze locaties is toch ook wel erg indrukwekkend, mensonterende omstandigheden. Pal naast gigantische huizen van de plantage-eigenaren zie je de bizar eenvoudige houten hutjes waar de slaven in woonden. Een heel slechte periode in de geschiedenis maar wel indrukwekkend om te bezoeken.

Na Oak Alley Plantation gaan we naar Alexandria

Hierna rijden we via de wat kleinere wegen door naar Alexandria we bezoeken weer wat historische plaatsen en belanden we bij toeval in een muziekfestival. We zien op het kleine podium een stuk van een optreden van een erg goede R&B band met een jonge goed bij stem zijnde zangeres. Een eindje verder op speelt een andere band wat hardere muziek. De zanger is wat minder slank dan de mannen van ZZ Top maar hij wel een “matching” baard. Ook dit klinkt erg goed helaas moeten we nog een eindje door.

Vervolgens rijden we naar Natchez

We hebben inmiddels een motel geboekt in Natchez vlakbij de Mississippi. Daar rijden we heen en na het inchecken rijden we naar de oever van de rivier om de benen te strekken. Omdat ik twijfel of het gratis parkeren is vraag ik een vriendelijk ogende kerel of ik moet betalen voor het parkeren. Hij lacht en zegt niet aan de gemeente, wel aan mij! Ik twijfelde heel even om het echt te doen, hij had namelijk gewoon een pistool aan zijn broek hangen…

Gratis parkeren… of toch niet? En een heerlijk BBQ maal

Gelukkig bleek hij echt vriendelijk we spraken over waar wij vandaan kwamen en over de wereld problematiek. (het kan soms snel gaan) Hij vroeg of Nederland lid is van de NATO, want hij dacht dat die aan de bak zou gaan moeten. Wat later eten we in een geweldig BBQ-restaurantje, The Pig Out Inn. We kiezen voor drie Two Meats dinner combo’s zodat we zes vleesgerechten kunnen proeven. De porties hier zijn ongezond GROOT en ook nog eens erg lekker! Erg vol en voldaan rijden we terug naar het motel.

Morgen rijden we richting Memphis met nog wat tussenstops, we gaan in elk geval naar het BB King museum in Indianola en zijn geboorteplaats Itta Bena.