New Orleans, jazz cruise en yambalaya

Cable Car Canalstreet New Orleans - Besems.eu

Vrijdag 29 april rijden we redelijk vroeg New Orleans binnen.
We parkeren de GMC bij de vertrek steiger van de boot. Parkeren is hier op zijn zachtst gezegd niet goedkoop. Sterker nog eigenlijk is er niets goedkoop in New Orleans maar gelukkig is het wel erg mooi en gezellig.

Nog een uurtje voor we aan boord mogen van de (Stoom)boot dus slenteren we lekker door het bedrijvige centrum. Overal zie je kleine optredens die variëren van complete Jazz en bluesbandjes tot kinderen die op lege emmers trommelen of hun leven er vanaf hangt. Het klinkt overigens verbazingwekkend goed allemaal.

Jerry’s Yambalaya van Mother’s in New Orleans

Rond half 12 melden we ons bij de boot en “schepen” we in voor de 2 uur durende jazz cruise over de Mississippi. Terwijl we varen krijgen we allerlei uitleg en worden we verwend met onder andere klassieke jazz nummers van Louis Armstrong. De tocht zit er snel op, de tijd vliegt nog steeds. Na de boottocht pakken we de auto en gaan we inchecken in het Marina Hotel net buiten New Orleans.

Na wat relaxen besluiten we te gaan eten bij het beroemde Mothers. Beroemd vanwege hun Jerry’s Yambalaya. Op de vraag welke maat portie we willen zeggen we doe maar small. Dat zou een domme keuze blijken te zijn, we dachten small is het nieuwe large. Die porties hier krijgen we toch nooit op maar dat viel tegen! jerry’s Yambalaya was zeker zeer smaakvol maar dit keer was small echt small en we hadden wel 2 porties op gekund.

Het Louis Armstrong Park

We bezoeken ook het Louis Armstrong Park, een prachtige beelden tuin die vol staat met beelden van jazz grootheden. In dit park staat ook het Mahalia Jackson Theater for the Performing Arts. Het is schitterend om een uurtje of wat te wandelen door dit park.

Live blues in Bourbon street, een biertje en de 87e verjaardag

Hierna lopen we naar Bourbon street op zoek naar een “tentje” waar live jazz of blues gespeeld wordt om er daar één of twee te drinken op de 87e verjaardag van pa. Het werd een blues tent met prima muziek en bier. Het was best gezellig, je kan prima uitgaan in het Franse deel van New Orleans.