Koffie, kerken, Klondyke trading post en Memphis

BB King Museum - Besems.eu

1 mei 2022 We stonden lekker bijtijds op en namen als ontbijt koffie en muffins mee voor onderweg.
Via wat onverharde wegen rijden we naar Longwood Stratton Hall om vervolgens voor een gesloten poort te komen te staan. Helaas zondag’s gesloten! We hebben het grootste achthoekige huis van de VS dus gemist. Niet getreurd, dit kan gebeuren en dus steken we de GMC een keer of wat heen en weer en rijden terug. Hierna gaan we naar de ST Mary Basilica, Rosalie Mansion en Stanton Hall.

Gewapend met een goede bak koffie zoeken we de doorgaande weg richting Vicksburg op. Ook vandaag maken we de keuze om de highways te vermijden. Het rijden over kleine weggetjes zorgtervoor dat we meer leuke en onverwachte dingen zien. Op deze dag zagen we vooral een ongekende hoeveelheid en verscheidenheid aan kerken. In Vicksburg bekijken we weer een heleboel bezienswaardigheden waar onder een fraaie radarboot en schitterende oude gebouwen.

Coldbrew koffie, Klondyke historic trading post

De koffie hebben ze nog niet helemaal door, we gooien het op de taalbarriëre en uiteindelijk komt het toch nog redelijk goed. In plaats van een gewone espresso en een coldbrew krijgen we een gewone espresso en een iced coffee waarin en stuk of 10 espresso’s zitten. Een tukkie doen achter het stuur zal hem even niet worden vandaag.

We rijden verder en bezoeken de Klondyke Historic Trading Post een leuk detail hier zijn de handgrepen van de deuren die bestaan uit twee dubbelloops jachtgeweren. Hierna bezoeken we de imposante begraafplaats met het bij behorende Military Park. Vervolgens stellen we de navigatie in op Indianola waar we het BB King Museum gaan bezoeken. Daarna rijden we door naar Itta Bena waar BB geboren werd op een plantage. Na ongeveer 3,5 mijl zand/grindweg vinden we een oud klein huisje waarvan de TomTom denkt dat het de locatie moet zijn. Ik heb er mijn twijfels bij maar het was in elk geval wel een mooi ritje.

Graceland, Elvis Presley en KFC op de kamer

We zoeken de verharde weg weer op en gaan door via Greenville naar Memphis. Hier gaan we Elvis een bezoekje mits hij aanwezig op Graceland, maar… “he had left the building”. Een motel is vrij rap gevonden een restaurant bleek een grotere uitdaging. Uiteindelijk eten we KFC op de hotelkamer. In Amerika eet men ondanks de hoge temperaturen al vrij vroeg op de avond. Veel restaurants gaan om 21.00 uur dicht, zeker in de wat kleinere plaatsjes.