Beaumont, Nederland en Morgan

Het plaatsje Nederland in Texas - Besems.eu

Donderdag 28 april was de eerste serieuze reisdag.
We gingen een aantal bezienswaardigheden in Beaumont bekijken onder andere de Saint Anthony kathedraal en het Brandweer museum. Het museum in Beaumont viel wat tegen dus al snel waren we onderweg naar het plaatsje Nederland. Onderweg zagen we een Waffle House en namen we eerst een ontbijtje dat groot genoeg bleek om de lunch over te kunnen slaan. In het plaatsje Nederland staat een ouderwetse Nederlandse windmolen (replica) waar we even een selfie bij maakten.

Van Nederland reden we via de oude kustweg langs raffinaderijen via de Lady of Guadeloupe kerk, het Veterans memorial park en een Boeddhistische tempel naar de Sabine Pass memorial battle ground. Die veldslag was dermate grondig geweest dat er eigenlijk niets meer te zien was. 🙂 Dus verder langs de kust richting Morgan waar het volgende hotel was.

Na Beaumont dolfijnen spotten vanaf de gratis veerpont

Om daar te komen moesten we met een veerpont, waarschijnlijk om dat de stormen de brug gesloopt hadden. Zonder enige wachttijd konden we direct de pont op rijden en hoopten we dat de pont te betalen was met de creditcard, want ik had nog geen cash geld. Een vriendelijke oldtimer vertelde ons dat de kant waar wij heen gingen gratis was. De terug vaart kost echter wel 1 dollar zei hij. Toen ik zei dat we een rondreis maakten en dus niet terug zouden varen lachte hij… LUCKY YOU! Tijdens het varen kruisten we een andere boot en zagen we dolfijnen door de boeggolven van het andere schip springen.

Via Lafayette naar Morgan en het diner

Na de pont tuften we relaxt verder over de binnendoor wegen, op naar Lafayette waar de Sint John the Evangelist kerk staat. Die was verbazingwekkend indrukwekkend met een schitterend oud orgel. Vanaf Lafayette pakten we de snelweg richting Morgan naar het volgende Motel. Het inchecken ging soepel en al snel liepen we richting The Galley voor ons avond eten. Omdat we niet gelunched hadden bestelden we voorgerechtjes, dat was niet slim… De porties zijn erg groot.

Kennis maken met Boudin Balls en fried pickles

We hadden Boudin Balls en gefrituurde augurken vooraf. Boudin Balls lijken nogal op bitterballen alleen de vulling is wat compacter. De gefrituurde augurken waren verbazingwekkend lekker. Dit zorgde er wel voor dat alle French fries bij het hoofdgerecht bleven liggen. Een kort wandelingetje terug naar het hotel, wat type werk en uitrekenen hoe laat we morgen op mogen en dan zit deze dag er al weer op.

Oh how time flies…