New Orleans here we come

Houston here we come - Besems.eu

We gaan de 87e verjaardag van mijn Pa vieren in New Orleans. Op Koningsdag vertrekken we bijtijds omdat we niet al het online inchecken voor elkaar kregen. De reiscontrole app wilde niet synchroniseren met het British Airways systeem. Daardoor kwamen onze covid gegevens niet goed binnen bij BA en moesten we offline inchecken. Om geen risico te nemen gingen we een uurtje eerder, de parking en incheckbalie hadden we vrij snel gevonden. We waren de eerste in de rij en de stewardess hoefde alleen maar de groene status van de VeriFly app te bekijken en alles was geregeld.

Via London Heathrow naar Houston

Vrij snel konden we het vliegtuig in voor de eerste vlucht, we vertrokken perfect op tijd en ook op London Heathrow liep alles vlotjes. Om bij de juiste gate te komen voor de 2e vlucht hadden we maar liefst 2 treinen nodig. Ook dat ging soepel en al snel zaten we in het vliegtuig voor de lange vlucht naar Houston. Met een kleine 4- minuten vertraging vertrokken we. Toen we in de lucht waren ontdekten we dat één van de entertainment systemen niet werkte. Gelukkig waren er stoelen zat en mochten we ergens anders gaan zitten. Onder het genot van een Gin Tonic sliep ik door de laatste James Bond film heen…

Op naar de huurauto

Na het landen een stukje lopen, door de douane, de koffers gescoord en met de bus richting de huur auto. Bij de balie ontdekte ik dat de gehuurde Ford Escape of vergelijkbaar een “vergelijkbaar” werd. Een Toyota Rav4 maar dat vonden wij geen optie. Dus een pietsie upgraden, dat werd een Jeep Compass maar die zijn foeilelijk… Dus nog een upgrade dat werd al een stuk beter en tenminste Amerikaans we kregen een GMC Acadia. Da’s gunstig want dan rij ik reclame voor de zaak en kan ik mooi de rekening indienen. 😉

Alvast een stukje rijden richting New Orleans

Het was even vogelen om de juiste functies te vinden in de auto maar al snel reden we weg richting Beaumont. Waar we eerst naar het hotel gingen en overheerlijk hebben gegeten bij Luke’s.