Spruitjes met gehakt, feta en balsamico uit de oven

Spruitjes met romige saus, feta, balsamico en gehakt uit de oven - Besems.eu

Spruitjes met romige saus, feta, balsamico en gehakt uit de oven

Ingrediënten:

 • 500 gram gehakt
 • 350 gram spruitjes
 • Crème fraîche
 • Room
 • Kerrie
 • Aardappel puree
 • Geraspte kaas
 • Feta
 • Balsamico azijn
 • Peri Peri saus
 • Soja saus zoet en zout
 • Chili flakes
 • Olijfolie

Bereiding:

De gehakt met wat olijfolie rul bakken tot hij bijna gaar is. Aan de gehakt voeg je naar smaak de soja sauzen toe, ongeveer een eetlepel per soort. Daarna een eetlepel peri peri saus (Nando’s medium). Tenslotte de crème fraîche en de room al roerend op laag vuur toevoegen zodat je een mooie glad geheel krijgt. Het gehaktmengsel uit de pan halen en apart zetten.

De spruitjes blancheren, maximaal een minuut of 5 koken. Afgieten en doe de spruitjes in ijskoud water. Dit stopt het kookproces zodat ze niet door garen. Even uit laten lekken en daarna flink met kerrie poeder bestrooien, omschudden en een minuut of 5 wokken op hoog vuur. De spruitjes garen in de oven maar relatief weinig door dus deze mogen beetgaar zijn na het koken en wokken. Voeg vervolgens een eetlepel balsamico toe aan de spruitjes. Deze lekker omroeren zodat de spuitjes allemaal een dun laagje balsamico over zich heen krijgen.

De feta in blokjes van 1 cm snijden en door het gehakt scheppen. Een ovenschaal licht invetten en het gehakt mengsel op de bodem leggen. Hier overheen verdeel je de spruitjes en het geheel dek je af met de aardappelpuree. Tenslotte bedek je de aardappelpuree met een laagje geraspte kaas en maal je hier wat chili flakes overheen.

Inmiddels heb je de oven voorverwarmd op 180 graden (hete lucht). Tenslotte de schotel ongeveer 25-30 minuten in de oven plaatsen.