Spaghetti met romige witte saus

Heerlijk spaghetti gerecht met een rijke glanzend witte saus

Deze bijzonder smaakvolle spaghetti variant is al geruime tijd één van mijn favoriete gerechten. Voor wanneer je lekker wilt eten maar weinig tijd hebt om uitgebreid te koken. Met dit recept tover je in ongeveer 30-35 minuten een heerlijk schitterend gerecht op tafel dat er uit ziet alsof je de hele dag in de keuken gestaan hebt. Het bevat wel wat meer calorieën maar dat mag best af en toe. Geinspireerd door een gerecht dat ik lang geleden gegeten heb in Rome vormde zich dit recept.

Ingredienten

 • 150 gram gesneden pancetta
 • 150 gram gerookte zalm
  150 gram Gorgonzola
 • 1 prei
 • 2-3 lente/bos uitjes
 • Halve rode of oranje paprika
 • 2 peren
 • 1 bakje Crème Fraîche
 • Wat oregano en tijm
 • Zout en peper
 • Italiaanse kruiden melange (basilicum,oregano, marjolein, tijm en rozemarijn)
 • 1 teentje knoflook
 • 2 eetlepels Zoute Soja saus
 • 350 gram Spaghetti

Bereiding
Snij de zalm in strookjes 2 breed (linten).
Snij de pancetta in vierkante stukjes, licht aanzetten met de knoflook, peper, Italiaanse kruiden en soja saus. Snij ondertussen de prei en uitjes in ringen. Zet (seperaat uiteraard) een ruime pan water op met wat zout er in voor de pasta.

De prei en lente uitjes toevoegen aan het mengsel. Zet als de prei en uitjes een gezellig kleurtje hebben het vuur lager en schil en snij de peren in blokjes. Voeg al roerend de creme fraiche en gorgonzola toe en als laatste de peren blokjes. Als de peer bijna al dente is mag tenslotte de zalm max 2 minuutjes in de saus. Bewaar een aantal zalm lintjes voor “garnering”.

Ondertussen kook je de pasta al dente.

Meng 2 eetlepels pasta water door de saus. Schep een portie pasta op het bord en voeg de saus toe. Tenslotte wat vers gehakte oregano over de saus en klaar!