Beppu Fish Farm voor topkwaliteit Go Sanke

Aan de voet van Matsuyama Castle, Beppu Fish Farm

Vanaf deze farm kun je in de verte Matsuyama Castle zien liggen. Mocht alles mee zitten dan gaan we hier misschien nog wel even langs, maar dat kunnen we nu nog niet met zekerheid zeggen. De helaas overleden Hideo Beppu begon deze farm in 1961, eerst nog als een kleine aquariumviswinkel maar al snel groeide het bedrijf door tot een grote aquariumviswinkel met een showroom van ongeveer 660 vierkante meter. Tegenwoordig  heeft de farm als specialisme het kweken en verkopen van gekleurde Nishikigoi en goudvissen.

Beppu is voornamelijk bekend door haar Go Sanke…

Maar ook een heleboel andere variëteiten zoals Yamabuki en allerhande Kawarigoi worden succesvol gekweekt. De farm wordt tegenwoordig gerund door de familie Inoue, overigens hadden Ronald en ik (Ruud) nog het genoegen om dit jaar samen met Takaharu Inoue te jureren op de All Asia Cup in Jakarta, dus we gaan oude bekenden zien.

Takaharu Inoue is verantwoordelijk voor de koi

Takaharu San begon op 22-jarige leeftijd te werken bij Sakai Fish Farm in Hiroshima en bleef daar 5 jaar om ervaring op te doen. In 2007 keerde hij terug naar Matsuyama, met als doel de klanten tevreden te stellen met kwaliteits koi. Mede dankzij de ervaring bij Sakai blijft de kwaliteit zich verbeteren en velen van jullie zullen de schitterede kohaku die Beppu Fish Farm kweekt kennen. De favoriete koi van Takaharu zelf is de Taisho Sanshoku oftewel de Sanke. Het is zijn streven om de beste sanke ooit te kweken. Een ambitieus streven want de sanke is, in onze ogen, toch wel de moeilijkste koi om te kweken.