Vergeet je tandenborstel niet…

Op koi hunt naar Japan, wat heb je nodig?

Om te beginnen € 1,6 miljoen voor die ene mooie Kohaku van 106 cm…  mocht die net buiten budget liggen dan zoeken we ook wel wat goedkopere “bakken” voor je. 😉
Maar om even iets serieuzer te zijn… We gaan naar Hiroshima in november om koi kwekers te bezoeken. De onderstaande zaken lijken ons in elk geval handig om mee te nemen. We zullen, waarschijnlijk ten overvloede, beginnen met de standaard vakantie zaken.

Een geldig paspoort

Het paspoort je gehele verblijf in Japan geldig zijn en minimaal één lege visumpagina bevatten voor het stempel van de douane. Een visum hoeven we niet vooraf te regelen omdat je bij een verblijf korter dan drie maanden geen visumplicht hebt.

Contant geld

In principe kun je in Japan overal geld “pinnen” met je credit card en geschikte bankpas. Wat contante Yen voor de eerste periode kan handig zijn.

Vervoer naar de luchthaven

We gaan uiteraard zoveel mogelijk carpoolen naar het vliegveld, indien gewenst brengen wij je in contact met mede reizigers uit je buurt. Het is gezelliger in de auto en scheelt in de parkeerkosten.

Het weer in november

In november schommelt de temperatuur in en om Hiroshima tussen de 11 en 19 graden Celsius. Er valt gemiddeld 50 mm neerslag over de hele maand. Het is dus slim om in elk geval een regenjack mee te nemen.

Overige praktische zaken

Als je er één hebt en hij past in je koffer dan is een waadpak uiteraard handig, afhankelijk van hoe groot je bent hebben ze jouw maat vast niet in Japan. Ook stevige waterdichte/waterbestendige schoenen mogen niet ontbreken. We zullen niet altijd over verharde paden lopen.

Data verbindingen en WiFi

In het hotel hebben we uiteraard een WiFi verbinding, mobiele data kosten kunnen wel erg oplopen als je gebruik maakt van je Nederlandse abonnement. Hier zijn gelukkig wel betaalbare oplossingen voor. Indien gewenst kunnen wij je adviseren hoe je toch overal een data verbinding tot je beschikking kunt hebben.

Voor de rest…

Is er altijd je “mastercard”. Wij hebben er zin in en jullie?