Takigawa, de kweker met de eeuwige lach!

De vrolijkste koi farm van Japan?

Of je nou ’s ochtends vroeg, rond de middag of aan het einde van de dag bij hem aankomt… Het maakt geen enkel verschil, je ziet maar één ding. Die hele vriendelijke lach op zijn gezicht. Met stip één van de vrolijkste kwekers van Japan! Gelukkig niet alleen de vrolijkste, maar ook een van de farms die bekend is door heel Japan.

In de leer bij Sakai Koi farm

Hiroaki Takigawa begon op zijn 20e als leerling bij Sakai Koi Farm en werkte zich daar op tot 1 van de meeste gewaardeerde medewerkers. 17 jaar later besloot hij zijn eigen farm op te starten. Takigawa is in Japan bekend als “papa karashigoi”. De grondlegger van de echte karashi, ja die met die heerlijke hangwangen.
Karashigoi vinden we er tegenwoordig, helaas, niet veel meer. Soms kun je er, als je geluk hebt, nog een paar goede vinden. Maar dat is heel zeldzaam geworden.

Wat vind je dan wel op Takigawa Koi Farm?

Uiteraard go-sanke, goromo, kujaku, goshiki en yamabuki. Daarnaast de laatste paar jaar ook steeds vaker sublieme Mugashi!
Sinds afgelopen jaar heeft Takigawa San versterking gekregen van zijn zoon. Dit heeft als gevolg dat de farm meer variëteiten is gaan kweken. Super spannend dus dit jaar!

We bezoeken ook de “privé” tuin van Takigawa San

Wat veel klanten kunnen beamen is de schoonheid van zijn eigen ’tuin’. Boven de farm heeft Takigawa-san een aantal vijvers gebouwd die onovertroffen zijn qua uitstraling. Zijn “privé” tuin heeft werkelijk alles… Japanse tuin, rust en mooie vissen.

Uiteraard gaan we hier ook kijken!

En als we ons netjes gedragen mogen we vast ook nog wel even een blik werpen in het kleine vishuisje met zijn jumbo’s…