Tamaura Koi Farm, een (onterecht) bescheiden kweker

Een kweker die we zeker niet overslaan is Tamaura. Tamaura Koi Farm is gevestigd op ongeveer een uurtje rijden vanuit het hotel. Tamaura-san is een hele bescheiden kweker, een man van weinig woorden in het begin.

Inmiddels zijn wij al 14 jaar kind aan huis

Na ruim 14 jaar op zijn farm te komen is tamaura-san inmiddels een open boek voor ons. Zijn focus ligt vooral op Go-Sanke waarbij kwaliteit bovenop staat. Daarnaast heeft hij ieder jaar weer een aantal andere mooie soorten.

Vroeger kweekte hij echte aantallen shiro utsuri. Inmiddels is dat wat minder, maar wat hij kweekt aan shiro’s zijn wel allemaal hele mooie! Daarnaast zwemmen er ook altijd wel kujaku, matsuba, benigoi, shusui en ogon rond.

Het leuke van het bezoek aan Tamaura is de mogelijkheid om de tempel die hij ondersteunt te bezoeken. 10 minuten lopen en als de monnik er zelf is, een leuke rondleiding als resultaat.
Waar we vooral benieuwd naar zijn is zijn nieuwe vishuis. Tijdens de storm een paar maanden geleden is het oude vishuis compleet van zijn fundering gespoeld. Maar dat staat al weer bijna!