Het is niet slechts koi “wat de klok slaat”

Anders dan andere “koi reizen”

R & R Koi Travel gaat uiteraard ook in Japan weer net dat stapje verder. Eén van de redenen dat wij dit samen met Vis en Vijverland en Izumo regelen is het feit dat we ook buiten de gebaande koi paden willen treden. We gaan dus behalve koi ook wat cultuur snuiven.

Itsukushima: Het eiland van de Goden

Itsukushima, dat de meesten van ons kennen als Miyajima is een klein eilandje dat ongeveer een uur van Hiroshima vandaan ligt. Ook degene die de naam niet direct herkennen zullen het beeld ervan wel herkennen. Bij Miyajima staat die schitterende Torii in het water, foto’s ervan kent iedereen die geïnteresseerd is in Japan.

Deze torii was in het verleden echt functioneel als toegangspoort. Vroeger werd de (tempel)grond van het eiland als dermate heilig beschouwd, dat gewone mensen alleen in de schrijn mochten komen. Vandaar dat deze via het water bereikbaar is. Het gewone volk bereikte de schrijn per boot die door de torii heen ging. Sinds 1996 staat deze locatie op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Behalve de beroemde torii is er nog veel meer te zien, zoveel meer dat wij er een bezoek aan brengen tijdens de Japan reis. Even een middag geen koi. ?

Het eiland is een toeristische trekpleister

Behalve de torii lopen er honderden “wilde” herten, vinden we er de prachtige itsukushima schrijn. Een heel belangrijk shinto monument. Wat deze plaatsen zeker zo bijzonder maakt is het feit dat ze in het water gebouwd zijn, vooral de schrijn lijkt bij hoog water te drijven, een “floating temple”. Op het eiland ligt Mount Misen, vanaf de top heb je hier, volgens experts, één van de drie mooiste uitzichten van Japan. We weten nog niet of we ook daadwerkelijk naar de top gaan want dit kost toch al snel een uurtje of vier en er is nog zoveel meer te zien.

Momiji Manju - Japans gebakje

We gaan ook Momiji Manju proeven

Mocht je onderweg lekkere trek krijgen dan moet je zeker een Momiji Manju proeven. Een soort esdoornbladvormig gebakje, traditioneel gevuld met zoete rode bonen. Ik weet zeker dat ik behalve de traditionele ook de matcha variant ga proeven.  We zullen er ook op zoek gaan naar een souvenir winkel, niet persé om souvenirs te kopen maar , vanwege de prachtige tuin…. met KOI VIJVER.

Op het eiland zijn overigens nog veel meer bezienswaardigheden zoals een Boeddhistische tempel, Daishō-in, een vijf verdiepingen hoge pagode, Goju-no-to en Senjokaku, het paviljoen van duizend tatami-matten dat gebouwd is in 1587.

Terwijl ik dit aan het schrijven ben maak ik me al “zorgen”… we gaan tijd te kort komen!

Boeddhistische tempel, Daishō-in

Foto: Kanpai Japan & wikipedia