Jureren tijdens de 11e All Asia Cup

“Apetrots” ben ik of beter gezegd zijn we

“Apetrots” ben ik of beter gezegd zijn we, Ronald Stam en ik, op de uitnodiging om te mogen jureren tijdens de 11e All Asia Cup in Jakarta.
De All Asia Cup is de grootste koi show in Asia, buiten Japan. Het is een combined show, dit wil zeggen dat de organisatie van deze show gezamenlijk door zowel de Shinkokai als de Zen Nippon Airinkai uitgevoerd wordt.

Het wordt een vrolijk weerzien

Een paar jaar geleden mocht ik al jureren op de All Indonesian Koi Show, dat was al kwijlen vanwege de bizar hoge kwaliteit die er rond zwom en dat zal nu alleen maar NOG beter worden. We gaan dus ook een heleboel oude vrienden weerzien. het wordt één groot feest, de koi, de mensen, het eten… we kunnen bijna niet wachten.

De organisatie en geschiedenis

Dit jaar is het de organisatie KOI’s die samen met het Indonesische chapter uit Jakarta de hoofd verantwoording draagt. Zij worden hierbij ondersteunt door APKI, ZNA Bandung Chapter en ZNA Surabaya Chapter.

Laten we even terug gaan in de tijd naar de allereerste All Asia Cup… Deze werd in 2007 georganiseerd door de helaas overleden Hiroji Sakai van Sakai Fish Farm en Richard Tan de toenmalige voorzitter van Koi Club Singapore. Uiteindelijk is dit uitgegroeid tot een jaarlijks terug kerend evenement dat zich met recht even groot mag noemen als de jaarlijkse Combined Shinkokai Show and de internationale ZNA All Japan Show. De All Asia Cup wordt elk jaar in een ander Aziatisch land gehouden.

In November 2007, bezochten Richard Tan en Alan Nementzik de jaarlijkse ZNA show in Ojiya en kwamen met Voorzitter Masao Kato en ZNA bestuurslid Hiroshi Masuda de volgende zaken overeen:

  • De Asia Cup Koi Show wordt in samenwerking tussen beide verenigingen georganiseerd en gejureerd. Dus zowel juryleden van de Shinkokai (AJNPA) en de ZNA zullen de koi beoordelen.
  • De ZNA zal haar uiterste best doen om representatieve juryleden af te vaardigen en de Shinkokai zal onder andere zorgdragen voor onder andere de administratie.

Het motto van deze 11e editie is: Laten we er een gezamenlijk succes van maken!

De Indonesische chapters voelen zich vereerd om deze show te mogen organiseren. Zij hopen dan ook de beste koi vanuit alle landen in Azië te mogen verwelkomen met daar direct aangekoppeld dus ook de beste hobbyisten.

De show vindt plaats van 11 mei tot 13 mei in het ICE Indonesia – Convention & Exhibition Center te Jakarta.

Via mijn gebruikelijk postings hier en op de Facebookpagina van R & R hou ik jullie op de hoogte van onze perikelen en uiteraard de show.
Het aftellen begint dan ook vanaf vandaag, vrijdag de 13e leek ons wel een leuke dag om hier mee te beginnen. We vertrekken, hoe toepasselijk, op Hemelvaartsdag…

Dus nog 27 dagen en dan… Op naar Koi Heaven on Earth!