Oude bekende Sakai Kohaku wint Interkoi

Interkoi is wederom de kickoff voor het Koi seizoen

Zondag 23 april 2017 was het zover, het nieuwe Koi Show seizoen ging weer van start! Zoals elk jaar is de eerste show op het vaste land van Europa de Interkoi in Duitsland.

PR verzorgen voor Koi Show Goes Azië

Dit keer was er één helft van R & R verhinderd dus werd het virtueel P & R in plaats van R & R. Eigenlijk kwam dit voor de afkorting niet eens zo slecht uit want we gingen niet alleen om mooie vissen te beoordelen maar ook om een groot deel van de dag de PR voor Koi Show Goes Azië te verzorgen. Pieter Heurter vond het geen probleem om voor dag en dauw op te staan en Ronald te vervangen.

Netwerken en een gezellig weerzien met oude bekenden

We kwamen mooi rond half tien aan in Kalkar en vanwege alle bekenden die je tegen komt op weg naar de showvats duurde het minstens anderhalf uur voor we de eerste show koi zagen. We waren in die anderhalf uur al wel een heleboel Koi Show Goes Azië flyers lichter geworden.

Filip Poppe sleept de hoofdprijs in de wacht

Bij de vats aangekomen zagen we direct al een heel erg goed bekende in de vorm van Floor van Floors Koi Shop één van onze hoofdsponsoren, de tweede DeshimaKoi was helaas verhinderd. De “visjes” van Floor bleken het goed gedaan te hebben, hij sleepte volgens mijn officieuze informatie maar liefst 11 awards binnen. Helaas voor Floor ging de hoofdprijs dit keer aan hem voorbij die ging naar Filip Poppe.

Zijn imposante Kohaku van Sakai Fish Farm bleek volgens de aanwezige jury de allermooiste koi in de Show. Een kort praatje met de voor mij goed bekende Tomio Motoda-san leerde mij dat de Kohaku in zijn ogen een meer dan terechte winnaar was. Hiermee sleepte de trotse Filip Poppe de hoofdprijs binnen op deze eerste show van het seizoen. Overigens is deze Kohaku geen onbekende, in 2014 won zij al eens de hoofdprijs in België. De schoonheid van deze majestueuze dame is in de afgelopen drie jaar volgens mij alleen maar toegenomen.

Na een lange dag waarbij we weer veel leuke contacten hebben kunnen leggen reden op verzoek van Pieter touristisch terug…

Hieronder tonen we jullie nog wat sfeerbeelden en wij verheugen ons alweer op de volgende show, ook onze show komt snel dichterbij.

Met dank aan KoiQuestion voor de foto van de Grand Champion.