Hoofdsponsor: Floors Koi Shop

Koi virus sloeg lang geleden toe

Floor en Mireille van Floors Koi ShopBij Floor van Dommelen van Floors Koi Shop in Oost-Souburg heeft het koivirus zo ‘n 20 jaar gelden toegeslagen. Aan het werk voor zijn eigen klussenbedrijf zag hij bij de klant in een vijver van zo ‘n 3 kuub 2 grote vissen zwemmen. Volgens de eigenaar van de vijver waren dit “koikarpers”. De vissen werden te groot voor de vijver en Floor nam ze mee en plaatste ze in zijn eigen vijver waar voorheen sier eenden gehuisvest waren.

Koi houden = water houden

Een van de 2 vissen was als snel dood dus ging er toch iets niet helemaal goed. De zoektocht naar informatie over koi én een hobby was begonnen. Al snel werd duidelijk dat de belangrijkste regel was: “koi houden = water houden”. Een quarantainebak met filtering werd gebouwd waarna het échte werk; een koivijver met professionele filterlijn volgde.

Van klusbedrijf naar koi-zaak

Floor kreeg opdrachten voor het aanleggen van vijvers en filterlijnen en al snel ging het klussenbedrijf volledig over in een koi-zaak. In 2005 is het huidige pand in Oost-Souburg geopend en in 2014 is daar nog een uitbreiding van 150 m² aan toe gevoegd.

Twee keer per jaar reist Floor naar Japan om nieuwe koi aan te kopen. Dat er kwaliteit zwemt bij Floors Koi Shop blijkt uit de vele prijzen die de koi behalen op nationale en internationale koishows. De laatste 2 jaar behaalden koi van Floors Koi Shop maar liefst 4 x een Grand Champion titel. Dit is de hoogst haalbare prijs op een koishow.

Floors Koi Shop is geopend op donderdag en vrijdag van 13.00 – 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. Buiten de openingstijden bent u van harte welkom op afspraak. Floor en Mireille staan u graag te woord. Let op: in februari zijn wij alleen op zaterdag geopend en in maart op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Voor meer info kijkt u op de website: www.floorskoishop.nl