Over sympathisant Adviesgroep koi en vijver

Onafhankelijke adviesgroep met hoog opgeleide vrijwilligers

Adviesgroep koi en vijver - Koishow Goes

Adviesgroep koi en vijver is een onafhankelijke adviesgroep die bestaat uit een groep enthousiaste, serieuze vrijwilligers die graag langs willen komen om uw vijver en vissen te controleren. Aan de hand van deze uitkomsten kunnen wij advies “op maat” geven.

Gezonde koi, wie wil dat nou niet?

Een mooie heldere vijver, met gezonde koi is een aanwinst voor elke tuin. Dit gaat helaas niet vanzelf en hier komt meer kijken dan meestal wordt gedacht. Denk daarbij aan het beheren van de waterkwaliteit en een filtersysteem wat goed moet functioneren. Koi stellen bepaalde eisen aan hun leefomgeving en er zijn veel factoren die daarop van invloed zijn. Hier is dus specifieke kennis voor nodig. Het sleutelwoord hierbij is balans. Zolang er sprake is van balans, zal de vijver helder zijn en zullen de vissen actief als parels door het water zwemmen. Maar wat als deze balans verstoord is? Dan kunt u te maken krijgen met koi die ziek worden of afwijkend gedrag gaan vertonen.

Twijfelt u over de gezondheid van uw koi? Of over de kwaliteit van het vijverwater?

De ‘Adviesgroep koi en vijver’ weet raad! De A.K. komt langs en geeft advies op maat, brengt de eventueel aanwezige parasieten met de microscoop in beeld. Bovendien wordt uw vijverwater ter plaatse getest en geanalyseerd. Bij twijfel kan er een bacteriologisch onderzoek worden aangevraagd. Na afloop krijgt u altijd een naslagwerk met de adviezen, verbeterpunten en bevindingen die gedaan zijn tijdens het bezoek.

Het welzijn van koi en kennisdeling ter verbetering van deze mooie hobby staat bij de A.K voorop!

Vraag daarom een adviesbezoek aan via de A.K. website