Everyone I know goes away In the end

Music was my first love - Besems.eu

Music was my first love, and I’m sure it will be my last…

In 1969 kocht ik mijn eerste single, je weet wel zo’n plat zwart schijfje dat op een platenspeler “gedraaid” kon worden. Dat eerste singletje was Space Oditty van Bowie, die niet meer “onder  ons” is sinds dit jaar. Toen begon eigenlijk mijn liefde voor muziek die er momenteel nog dus nog is.  In die tijd vierde de rock en glam rock hoogtijdagen. Ik was als kleine Rudi gek van Bowie, Deep Purple, Uriah Heep een veel te volwassen muziek smaak eigenlijk voor zo’n klein mannetje.

GERS

Een van mijn eerste concerten was in de Doelen in Rotterdam (uiteraard) dat toen ook nog echt gewoon Rotterdam genoemd werd ipv 010. Die muziek was toen Gers… en dat is hij eigenlijk nog steeds. Gers is overigens als woord weer helemaal terug van weggeweest.Dat concert werd op 7 september 1978 in mijn Punk fase gegeven door Blondie. Al was het eigenlijk “soft” punk.Ik was eigenlijk meer fan van echte punk, zoals The Sex Pistols, mannnn wat heb ik Never Mind The Bollocks vaak gedraaid en als ik er aan terugdenk… Wat was mijn Pa toen al een coole kerel. In plaats van dat hij de zekeringen eruit draaide als de buren, die 500 meter verderop woonden, weer eens last van mijn muziek hadden pakte hij een biertje en kwam er relaxt bij zitten!

“Music is enough for a lifetime, but a lifetime is not enough for music”
Sergei Rachmaninov

 

Vele concerten volgden waarvan de meest memorabele toch wel van U2 zijn in Dublin en vooral Slane Castle wat een ingetogen feest was dat. Het eerste concert op Slane Castle was vrij kort na het overlijden van de vader van Bono. Het was een beladen avond maar wat was het mooi en een uniek festival met onder andere Coldplay en RHCP als voorprogramma. Ook de Sex Pistols toen Sid Vicious nog leefde heb ik live gezien in Londen, een heel ander soort feestje.

Gone but never forgotten

Via Sid kom ik wat meer “to the point”, Sid is er niet meer… Hij speelt ergens anders… in die big band in The Sky of zoiets net zoals als zoveel andere bizarre spraakmakende talenten. Ik ga er een heleboel vergeten maar ik ga er toch een paar noemen. Ik denk maar even in willekeurige volgorde aan een aantal namen waarmee ik meteen maar aangeef dat mijn muziek smaak erg divers is:

Sid Vicious, Kurt Cobain, Amy Winehouse, Otis Redding, Glenn Frey, Maurice White, Frank Zappa, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, BB King, Chet Baker, Ol’ Satchmo, Keith Moon, Michael Hutchence, Bob Marley, Marvyn Gaye, Roy Orbison, Stevie Ray Vaughn, Miles Davis, Jeff Buckley, Cozy Powell, Ian Dury, John Lee Hooker, Johnny Cash, James Brown, Rick James, Buddy Holly, Jon Lord, Lou Reed, Lemmy Kilmister, Paul Gorden en gisteren dus Prince…

Pfffffffff wat een lijst en dit is dan van vandaag, wat er nu in mijn hoofd opkomt het kan morgen zo maar een ander lijstje zijn. Sterker nog het kan morgen zomaar afgelopen zijn, met mij, met jou met een ieder van ons.

Laten we niet vergeten te genieten!

Want als ik dat bovenstaande snelle lijstje bekijk en in mijn hoofd mijn favoriete nummers voorbij laat komen dan zijn we qua muziek toch zeker wel gezegend in onze generatie!

De clipjes hier tussen zijn “random” gekozen op dit moment naar mijn kippenvel en state of mind.