Even Koi Kijken in Kalkar

Interkoi 2016 - Besems.eu

Interkoi 2016 KLAN te Kalkar

Best een druk weekendje zo… Zaterdag vroeg uit de veren en zondag “even” de KNVB winnen. Dus geen tijd om te overnachten in Kalkar maar ’s morgens heen en ’s avonds weer terug. Daarom geen foto’s die ik zelf gemaakt heb maar ik plaats er een aantal van een collega Koi Gek.

Toen wij, Ronald en ik vertrokken rond 17.00 waren nog niet of nog maar net alle grote prijzen bekend gemaakt dus mocht ik me ergens vergissen, please forgive me!

Grand Champion

De Grand Champion hing al uit, het was vrij duidelijk dat de Kohaku van Ma Koi de winnaar mocht zijn.  Ook de Supreme was bekend gemaakt en die was toch wel verrassend, je ziet niet vaak een GinRin Kohaku gekozen worden tot Supreme Champion. Het is een meer dan fraaie koi maar zij sstond niet op mijn lijstje van kanshebbers voor deze award.

Verdere imposante schoonheden die ik zag zwemmen waren toch wel de schitterende Momotaro Sanke en ook een plaatje van een Torazo Kohaku. Het lijkt bijna vanzelfsprekend dat de Chagoi Thorsten Nagelsky weer eens de grootste bleek en dus de Jumbo award weer mee mocht nemen. We hadden nog even de kans om Nico Dewulf te feliciteren met zijn Sanke die de mature Award in de wacht sleepte. De Yondan Kohaku van Floor werd Adult, hiermee waren de grootste prijzen wel verdeeld.

Als laatste noem ik nog even een Showa die best tategoi werd hierover hoor ik echter in de wandelgangen nogal wat twijfels. Het zal mij benieuwen of dit een “grote” wordt.

Foto’s: René Gerritzen Besuto koi