Shanghai for Sightseeing en Shopping

Close encounter met Blondy - Besems.eu

Sightseeing en Shopping in Shanghai

Vandaag staat in het teken van sightseeing en shoppen. Rond half 11 verzamelen we in de lobby en stortten we ons met ware doodsverachting in het Shanghaise verkeer. Althans onze taxi chauffeurs doen dat.

Tegenstrijdigheden

Shanghai is een stad vol tegenstrijdigheden… Het ene moment zie je een Hummer, een Panamera en dan…
Na een goed uurtje arriveren we in het centrum we spreken een verzamelplaats af (uiteraard bij een restaurantje) en verspreiden ons. We zien een heel aparte brug met een hele boel haakse bochten. De legende hierachter schijnt te zijn dat de kwade geesten dan in verwarring zouden raken en de tempels nooit zouden bereiken. We schieten wat plaatjes en zien een paar koi… en een schitterende door koi geïnspireerde fontein.

Verkoop- & inkoop “geweld”

We begeven ons richting de “markt” en dompelen onszelf onder in het verkopersgeweld. Mooie creatieve technieken worden toegepast. maar wij laten ons als inkopers niet onbetuigd, wij doen net zo hard mee. Wanneer we iets ontdekken van onze gading onderhandelen we op sportieve wijze en na het sluiten van de deal is iedereen tevreden. Vaak geven we na het onderhandelen nog een respectvol fooitje.

Na het eerste rondje shoppen eten we een hapje in de beste “dim sum” toko van Shanghai en omstreken. Vooral de soep is erg lekker en wordt leuk gepresenteerd. Ook worden we steeds overmoediger met de chopsticks. Hans en Joop beginnen elkaar al te voeren.

Shanghai Skyline

Hierna pakken we een taxi richting “the bound” waar we wat plaatjes schieten van de skyline van Shanghai. We zien er een schitterend imposant beeld van een stier en een beeld van de welbekende volksleider van China. Terwijl we rondlopen spot ik opeens Blondy en Joop kan het niet na laten om met zijn idool op de foto te gaan… Wij zijn de rotste niet en hebben zijn droom niet verstoord.

Na een paar biertjes op een terras maken we een wandeling van 2 Shanghaise minuten (uurtje) naar het restaurant waar we van het diner gaan genieten. OP zeer traditionele wijze maken we ons eigen eten aan tafel klaar. Het lijkt eigenlijk nog het meest op een fondue. In de “toeter” in het midden zit gloeiende houtskool er omheen maak je je eigen bouillon waarin je de meest heerlijk zaken kunt klaar maken.

Morgen vertrekken we per binnenlandse vlucht naar Ghangzou (Guangdong) waar we hopelijk ook weer internet hebben…