Transfer naar Ghangzhou/Guangdong

Old friends en new friends in China - Besems.eu

Relax dag, de “koi” boog kan niet altijd gespannen staan

Gisteren was een reisdag. Dus hebben we tot het vertrek gerelaxed, daarna met taxi’s naar het vliegveld waar we een snelle lunch deden. De binnenlandse vlucht had wat vertraging maar dat vonden we niet erg, konden we mooi even WhatsAppen met de thuisblijvers. De vlucht van ongeveer 2,5 uur brachten we grotendeels slapend door. Met een aantal auto’s reden we naar “de koi villa” van onze gastheer. In het donker hebben we nog even snel rond gelopen en de vijvers bekeken. Op de foto zie je een deel van ons reisgezelschap.

Groot groter grootst, 600 kuubs vijver

De grote vijver is ongeveer 600 m3. Het uitzicht is briljant te noemen. Helaas zitten er geen koi in de vijver momenteel. Deze zijn er uitgehaald omdat er een flink aantal in de show worden ingezet en die mogen wij dus nog niet zien ivm het jureren.

Vandaag was een dag van uitslapen, we gingen om half 5 slapen, althans degenen die konden slapen. Ik heb nog een hele poos buiten op een bankje van de rust zitten genieten. Na een ontbijtje met gegrilde kip, mihoen en soep gingen we op pad. We hebben wat vijvers bekeken en een aantal koifarms waar koi zwemmen die gekweekt worden door Kao.

Tussendoor hebben we (uiteraard) uitgebreid geluncht overigens verlopen dat soort dingen wel erg decadent. Als er geen parkeerplaats voorhanden is wordt er meteen één gecreëerd voor ons. Onze gastheer is erg bekend hier. In de restaurants eet je niet in de grote zaal bij de “gewone” mensen maar in een privé kamer met eigen personeel en zelfs een eigen toiletruimte die brandschoon is we zien wel eens anders…

Pick your poison

Het diner was dit keer heel apart. We kwamen binnen via een soort van “supermarktje” waar werkelijk van alles te koop was. Van meerval tot slang en van koi tot vreemdsoortige wormen en schildpadden. We hebben er overigens zalig gegeten met als hoogtepunt een kwartel-achtig vogeltje dat je met botjes, althans de kleine botjes, en al op kon eten. Na 45 minuten sturen zijn we weer in ons tijdelijke huis.

Momenteel zitten we in goed gezelschap van onder andere Kao junior en senior gezellig een drankje, lees Jack Daniels, te drinken.

Morgen wederom sightseeing. Het blijft een prachtig land van uitersten.