Vijver en Artgallery bezoek

Chairman ZNA Shanghai Chapter en zijn vrouw - Besems.eu

Vijver bezoek, Museum/Artgallerty bezoek en BBQ

Vandaag springen we bijna allemaal fluitend de bus in. Althans wij gasten uit Nederland wel er zijn wat anderen die een beetje op gang moeten komen na het feest van gisteren. Qua feesten hebben we alvast wat respect afgedwongen naar het schijnt. Vandaag zijn we uitgenodigd door een hoge functionaris binnen het ZNA Shanghai chapter voor een vijver bezoek. Later blijkt dat we ’s avonds hier een barbecue krijgen want vol trots worden de Wagyu Steaks alvast getoond. We verheugen ons er nu al op.

Vijvertje van 500 kuub

Maar eerst inspecteren we het huis, één van zijn “optrekjes” met bijbehorende vijver. 500 kubieke meter met 30 koi er in. 50 kuub permanente verversing per dag en 50.000 liter wordt er per uur rond gepompt. Geen kinderachtig vijvertje dus. Tevens zijn er voor zover wij gezien hebben 2 zwembaden, een zeeaquarium, loopt er nog een Akita rond en worden er papegaaien gehouden.
Na het bewonderen van dit alles gaan we de bus in op weg naar het museum en art gallery van Hongman. Een schitterende collectie waar we aardig wat uurtjes door brengen.

Aardbeien farm

Vervolgens rijden we nog even langs de farm van Hongman. Nee geen koi farm maar een aardbeien farm. Vervolgens rijden we weer terug voor de barbecue. Na wat toasts wordt het vuur opgestookt en vraagt de vrouw des huizes nog wat tips aan mij mbt het bereiden van de Wagyu steaks. Zij kwam op dit idee omdat Ronald haar vertelde dat ik een artikel in ons blad had geschreven over dit schitterende vlees. Dus stond ik mezelf daar uit te sloven in een keuken die in menig Michelin Ster restaurant niet zou misstaan.

Na een flinke reeks gerechten variëren van een soort reuze sardines lijken vissen aan een stokje tot kip yakitori, Lam steaks, kippenvleugeltjes en het toppunt de steaks. Deze had ik op 2 verschillende wijzes gekruid en smaakten overheerlijk. hier kunnen wij best aan wennen.

Morgen Sightseeing

Na de barbecue en een meer dan uitgebreid gesprek met onze gastheer en gastvrouw zijn we inmiddels weer in het hotel. Morgen trekken we Shanghai in voor wat sightseeing en shoppen, lijkt ons ook geen straf!