Officiële show opening en het jureren begint

Koi show in China jureren in zakken - Besems.eu

Vandaag was de grootse officiële opening van de 4e Shanghai Koi Show

Vandaag was de grootse officiële opening van de 4e Shanghai Koi Show, een mooi spektakel! Om er voor te zorgen dat de grote prijzen bekend waren voordat de opening van de show was mochten we vroeg beginnen. Vroeg? Ja, VROEG! Om kwart voor zes zaten we aan het ontbijt.

Na het ontbijt gingen we met de taxi (bus) naar de show. Aldaar aangekomen verbaasden wij ons over de opvang van de show. Niet alleen koi maar ook discusvissen, kunst, levende fossielen en andere vissoorten zijn er te bewonderen. Morgen gaan we daar fotograferen en verder op in.

We beginnen nu met jureren…

De “major” awards moesten voor  09.00 uur bekend zijn. Dat is gelukt in een razend tempo bekeken we de koi en werd er “blind” gestemd. De uitkomst voor deze awards was vrij unaniem. Na het jureren op naar de opening. Waar we opgewacht werden door de plaatselijke fanfare en niet 1 lid van de Shanghai Government maar door een mannetje of 10 en nog minimaal 10 andere hoogwaardigheidsbekleders. Na diverse toespraken werd de show op spectaculaire wijze geopend. Ik ben nu nog bezig de glitters uit mijn haar (voor zo ver aanwezig) te halen.

Terug naar binnen om de volgende fase van het jureren door te nemen en de lunch

Een lunch met vele toespraken. Diverse ceremoniën en lekker eten, heel lekker eten en vooral ook heel veel lekker eten… De lunch duurde een uurtje of 2,5 – 3… Hierna verder met jureren. Ik zat samen met Joop in Jury Team 1 (logisch) bij diverse Japanse juryleden. We verschilden slechts 2 keer van mening met de hoofd judge en 1 keer kregen we zelfs gelijk… Een unicum!

Jureren in zakken

Het jureren van de kleinere koi in zakken gaat razendsnel. Het scheelt ook kilometers lopen t.o.v. de wijze waarop wij jureren. We zijn nu even in het hotel om op te frissen en zo meteen gaan we naar een banket, het is al een poos geleden dat we gelunched hebben tenslotte. Misschien vanavond nog wat koi foto’s en koi handling door een ienieminie Chineesje maar voor nu houden we het bij sfeerbeelden…