On our way

Onze eerste ervaringen met het Chinese verkeer - Besems.eu

We zijn vertrokken

Sterker nog inmiddels zijn we er al… Na wat file in Nederland waren we toch nog ruimschoots op tijd op Schiphol om tot de ontdekking te komen dat we niet met China Southern maar met onze eigen KLM vlogen… Nog even snel een “vette” herkenbare hap en een biertje en away we go!

Mixed emotions… de vliegtuigen zijn natuurlijk prima maar het eten aan boord is wel wat minder. Er stonden wel wat mooie renpaarden en een gemotoriseerd renpaard in de gigantische Boeing. Een Ferrari 612 Scaglietti zie je niet dagelijks tenslotte.

Na een lange vlucht met ernstig weinig beenruimte arriveren we op Shanghai Airport. Onze taxi stond al klaar dus meteen naar het hotel en opfrissen voor het officiële diner. Te midden van diverse regeringsfunctionarissen krijgen we de ene na de andere “onbestendige” lekkernij voorgeschoteld. We weten van bijna niets wat het is maar het smaakt allemaal uitstekend.

Na het diner terug naar het hotel waar nu ook de Thaise judges gearriveerd blijken te zijn. Die mensen moeten natuurlijk ook eten dus offeren wij ons op en… eten nog maar een keer… Nieuwe lekkernijen met een Tsingh Tao biertje erbij. Je kunt het slechter treffen!

Morgen bijvoorbeeld… Morgen gaan we jureren en omdat er een hoge regeringsfunctionaris om 09.00 uur de show komt openen mogen wij al om 06.00 uur beginnen. Afzien dus, maar wel mooi afzien!