Podcast Koi informatie deel 6

Podcast koi informatie deel 6 - besems.eu

door Caty Kroon en Ruud Besems, dit keer met medewerking van Bas van der Hulst van KoiAddicted

In den beginne waren er zover ik wist geen Nederlandstalige Podcasts over koi. Dus trokken we de stoute schoenen aan en begonnen we naast de verhalen over koi voor “beginners” deze podcast serie. We zijn zoals jullie merken dus niet gestopt na 5 afleveringen, mede dankzij jullie enthousiasme gaan we in elk geval nog 5 afleveringen door. We zijn inmiddels al bij deel 6 en gezien de enthousiaste reacties gaan we gewoon door met opnemen. We hebben inmiddels ook de “beloofde” uitbreiding in de vorm van een studiogast.

De Gast van de Podcast

De Gast van de Podcast, is Bas van der Hulst. Maar wie is Bas van der Hulst? Bas is, mede dankzij zijn activiteiten voor het video platform KoiAddicted, een voor velen bekende koi hobbyist. In het dagelijks leven is Bas bouwkundig ingenieur bij een architectenbureau en behalve KoiKichi en Feyenoord gek ook nog eens een gepassioneerd Azië bezoeker. Zijn liefde voor Oosterse cultuur en natuur zijn uiteraard perfect te combineren met de koi hobby.

Deel zes vinden jullie zoals inmiddels gebruikelijk onder dit verhaal. We wensen jullie veel luisterplezier.

Deel zes in de Podcast koi informatie serie is online

We zitten nog steeds lekker in het ritme en gaan ook dapper door, maar we hebben het initiatief wel wat aangepast. Voor aflevering zeven nodigen we zeer hoogst waarschijnlijk ook weer een gast uit.

Heb jij als beginnend hobbyist, gevorderde koi houder of als leek een vraag? Stuur me een e-mail dan pakken we jouw vraag misschien wel in een volgende uitzending op!

In deze aflevering komen de volgende items voorbij:

 • Koi Nono: Op vakantie met Koi?
  Gaat deze keer over op vakantie gaan als je een koi vijver hebt. Waar moet je allemaal aan denken?.
 • Agenda: De Holland Koi Show
  We besteden uitgebreide aandacht aan de Holland Koi Show.
 • Koi Kennis: Koi op transport…
  Koi vervoeren naar een koi show is niet zo heel spannend voor de wat gevorderdere hobbyisten maar we geven toch nog wat tips en trucs? Denk hierbij aan het prepareren van je koi, voor dat transport?
 • De gast van de Podcast: Bas van der Hulst
  Vertelt hoe koi nou eigenlijk vanuit Japan naar Europa komen, wat komt daar allemaal bij kijken?
 • Koi kwestie van de maand: Luchtdruk verschillen tijdens het vliegen?
  Krijgen koi geen last van luchtdruk verschillen in het vliegtuig, bij het stijgen en landen?

De podcast heet Rūto Besemu koi jōhō

Dat is vrij vertaald naar het Japans, de makkelijkere naam is “Ruud Besems Koi Informatie”. Als je de podcasts luistert kun je van alles leren over koi. De podcast is opgesplitst in verschillende items variërend van de rubriek Koi Nono (voor mensen die echt helemaal niets weten over koi), tot de kwestie van de week, die in de praktijk de kwestie van de maand zal worden. Ook hebben we een agenda en een rubriek koi kennis. Kortom voor elk wat wils.

Meer koi podcasts

Inmiddels maakt ook Sander een podcast. Alleen gaan zijn podcasts wat dieper op de materie in. Dus vind je deze podcasts te “beginnerig”? Luister dan ook eens naar die van Sander, wie weet gaat er een wereld voor je open.