Koi seizoen 2023 staat op het punt van beginnen

koi seizoen 2023 - Besems.eu

De kick off van Koi seizoen 2023 komt eraan. Wat staat er zoal allemaal op de koi planning in 2023? Ik denk dat het een leuk gevuld seizoen gaat worden met een flink aantal oude en misschien wel net zo veel nieuwe initiatieven. De eerste echte koi show op het vasteland van Europa zit er al voorzichtig aan te komen. Ik mag op een flink aantal van de onderstaande shows jureren en heb er al helemaal zin in.

Koi seizoen opening de Belgian Koi Show in Affligem

22 en 23 april wordt de Belgische koi Show gehouden, in 2023 wordt de show voor het eerst in samenwerking met Koi2000 georganiseerd en is er meteen gekozen voor een nieuwe locatie. Met deze samenwerking heeft de Belgische show meteen een dubbel Nederlandse tintje want Affligem is eigenlijk ook sinds 2013 van Heineken en dus een beetje Nederlands te noemen.

Voor meer informatie zie de website van de Belgian Koi Society

De Italian Koi Expo in Cremona op 20 en 21 mei

De enige koi Show in Italië wordt ook dit jaar weer gehouden in Cremona tijdens de Japan Show. Een exclusieve tentoonstelling die alle facetten van de Japanse cultuur omvat, van eten tot design, van handwerk tot cosmetica, van literatuur tot het leren van de Japanse taal en van sport tot Nishikigoi.
De Italian Koi Expo is ontstaan vanuit een samenwerking tussen CremonaFiere en de Italian Koi Association. Heb je geen zin om helemaal achter ons aan te vliegen dan kun je in hetzelfde weekend in Brabant je ogen uit kijken.

Voor meer informatie zie de website van de Italian Koi Society

KoiCave Koi & Bonsai Show 20 en 21 mei

Tegelijkertijd met de Italiaanse show opent de Koi Cave met haar Tosai show in ons aller Brabant bij Boomkwekerij de Vossenberg het Nederlandse koi seizoen. Na het succes van vorig jaar moest dit evenement wel op herhaling. Sterker nog het is zelfs uitgebreid naar 2 dagen. Zeg maar NEE dan krijg je er TWEE. Behalve Tosai is er dit jaar ook ruimte ingepland voor echte JUMBO KOI. De vats staan hier niet in een traditioneel rondje maar verspreid over de kwekerij, iets meer lopen maar wel onder het genot van prachtige modeltuinen, vormbomen en nog veel meer eye candy.

Voor meer informatie zie de website van de KoiCave

Een nieuwe show meer naar het zuiden van Frankrijk

Dan hebben we het aansluitende weekend, 27 en 28 mei, een geheel nieuwe show in de buurt van Lyon, eigenlijk ligt het showterrein tussen Lyon en Mâcon in. Deze show wordt georganiseerd door het Franse ZNA chapter, de France Koi Show. De locatie is prachtig dit zijn namelijk de Jardins Aquatiques (de Watertuinen) in Saint Didier sur Chalaronne. Er zijn nog niet heel veel details bekend maar de locatie alleen maakt het al de moeite waard om hier even langs te gaan. Zeker als je bedenkt dat er uit deze omgeving ook schitterende wijnen komen.

Voor meer informatie zie de Facebook pagina van de France Koï Club

De Young Holland Koi Show in Kerkdriel

Om het weekend dan meteen lekker vol te knallen is dan op de aansluitende maandag, ja je leest het goed op maandag! De Young Holland Koi Show, deze wordt namelijk altijd gehouden op Pinkstermaandag. Het is alweer de 12e keer dat de YHKS georganiseerd wordt door Nishikigoi Vereniging Nederland. Deze show is bedoelt om hobbyisten enthousiast te maken om mee te doen aan fysieke Koi shows. Tijdens de Young HKS zal de jury altijd benaderbaar zijn om uit leg te geven over de genomen beslissingen. Op het terrein van A2 Koi in Kerkdriel worden 30 vats gevuld, de YHKS is een show die maar 1 dag duurt.

Voor meer informatie zie de website van de Holland Koi Show

Daarna gaan we naar Oldenzaal voor de Euregio Koi Show

Het weekend daar weer na, 3 en 4 juni, hebben we dan de altijd super gezellige Euregio Koi Show in de buurt van Oldenzaal. Koiclub Nederland organiseert elk jaar deze Koi Show. Het begon allemaal kleinschalig om te genieten van elkaars mooie koi en is inmiddels door ontwikkeld tot een beregezellige maar professionele internationale koi show, waar ik graag naar toe ga. Het doel van koiclub Nederland is om de koi hobby in de breedste zin des woords te promoten met behulp van Twentse gemoedelijkheid. Aan deze show nemen koi deel die tot absolute top van Europa behoren. Niet alleen hobbyisten maar ook dealers vanuit heel Europa doen aan deze show mee.

Voor meer informatie zie de website van de Euregio Koi Show

15 & 16 juli KoiCave Show Noord in de schitterende Orchideeën hoeve in Luttelgeest

Kom kennis maken met naar eigen zeggen, de mooiste en gezelligste koi vereniging van Nederland. Het wordt al weer de 3e editie van Koishow Noord na twee keer neergestreken te zijn in Park Vijversburg is de show dit jaar te vinden op een prachtige nieuwe locatie, de Orchideeeën Hoeve. Koi Show Noord is een volwaardige koi show met veel jumbo koi, mega grote showvaten, alles maar dan ook echt alles op het gebied van de koi- & vijverhobby, Bonsai en Japanse tuinen.

Bedenk dan dat je ook nog uren kunt genieten van het prachtige park van De Orchideeën Hoeve, dit kan zomaar het ideale uitje voor het hele gezin worden.

Voor meer informatie zie de website van de KoiCave

18, 19 en 20 augustus hebben we in Arcen de Holland Koi Show

Dit jaar vindt de 31e Holland Koi Show plaats, van oudsher bezoekersaantallen de grootste show ter wereld! Tijdens deze show worden de meest schitterende vissen tentoongesteld. Ook deze koi behoren tot de top van Europa. Meer dan 70 vats worden er normaliter opgesteld in de prachtige kasteeltuinen van het Limburgse Arcen. Ook deze tuinen zijn het bezoeken meer dan waard.

Voor meer informatie zie de website van de Holland Koi Show

In september weer terug naar Kerkdriel voor de 2e Tosai Show

Op 3 september hebben we de allerjongste koi show, de 2e Tosai koi show, die gehouden wordt bij A2 koi in Kerkdriel. Dit initiatief werd in 2022 gestart voor (jonge) kleine koi. De eerste editie was al een flink succes vandaar dat deze show het in 2023 gewoon weer georganiseerd wordt. Een zeer leerzame dag voor koi hobbyisten met een unieke kans om je tosai door een vakkundige jury te laten beoordelen. Tijdens de show zijn er diverse koi gerelateerde activiteiten, acties en kun je bovenal genieten van gezelligheid met mede hobbyisten. Deze show wordt als samenwerking door A2 koi, Koisuc6, DBG koi en Aqua en Kevin Aarts georganiseerd. Toegang en deelname is GRATIS !!!

We schieten al lekker op zo op de kalender en een paar weken later gaan we dan weer terug naar Frankrijk.

Voor meer informatie zie de website van de Tosai Koi Show

Dit keer naar het Noord Frankrijk, voor de France Koi Show

Als we het dan hebben over gezelligheid dan zal deze show ook zeker zeer hoog, zo niet op de eerste plaats van ons lijstje staan. De enige show waar de vrijwilligers “Anarex Bio” drinken. (De benaming die wij gaven aan het zelf gemaakte drankje van Mickael) Deze show voelt altijd een beetje als thuis komen, de kwaliteit van de vissen wordt elk jaar beter en beter. We zijn dan ook blij dat we ook in 2023 weer deel van deze van deze show mogen uit maken.

Voor meer informatie zie de Facebook pagina van de France Koï Club

Dan de Europese afsluiter, de All England Koi Show

Als laatste voor het Europese koi seizoen is er dan The All England Koi Show in het weekend van 23 en 24 september. Het is een niet meer uit onze agenda weg te denken traditie om met minimaal een mannetje of 16 naar Engeland te gaan. Elk jaar weer maken we de Belgische wegen onveilig op zoek naar Calais. Als we dan in Engeland zijn genieten we eerst op zaterdag avond met zijn allen van de gezelligheid in de hotelbar om vervolgens met kleine oogjes te genieten in Detling van de hoge kwaliteit die elk jaar weer geshowd wordt in Engeland.

Voor meer informatie zie de website van de British Koi Keepers Society

Een mooi lijstje zo lijkt mij en dan hoop ik het koi jaar weer af te sluiten in Azië met een mooi jureer reisje naar bijvoorbeeld Indonesië eind november, begin december!