Podcast koi informatie deel 1

Podcast Koi informatie Ruud Besems en Caty Kroon - Besems.eu

door Caty Kroon en Ruud Besems

Voor zover ik wist zijn er geen Nederlandstalige Podcasts over koi Dus dacht ik waarom zou ik naast de serie verhalen over koi voor “beginners” geen podcast maken? Dat is dan weer een iets heel nieuws. Voor degenen die een hekel hebben aan lezen, die kunnen dan nu dus luisteren. We beginnen met een beperkte serie van 5 delen en afhankelijk van hoe het aanslaat gaan we er dan bepalen of we er al dan niet mee door blijven gaan. Caty heeft geen ervaring met koi maar dan wel weer wat meer ervaring met podcasts dus dachten we… “we gaan ervoor”.

De podcast heet Rūto Besemu koi jōhō

Dat is vrij vertaald naar het Japans, de makkelijkere naam is “Ruud Besems Koi Informatie”. Als je de podcasts luistert kun je van alles leren over koi. De podcast is opgesplitst in verschillende items variërend van de rubriek Koi Nono (voor mensen die echt helemaal niets weten over koi), tot de kwestie van de week, die in de praktijk de kwestie van de maand zal worden. Ook hebben we een agenda en een rubriek koi kennis. Kortom voor elk wat wils.

Vragen? E-mail die dan!

Mocht je vragen hebben als beginnend hobbyist, gevorderde koi houder of als leek. Schroom niet en stuur me een e-mail. Misschien beantwoorden we jouw vraag wel inde volgende aflevering.

Podcast Ruud Besems Koi informatie deel 1

In deze aflevering komen de volgende items voorbij:

  • Wat zijn koi nu eigenlijk?
  • Hoe of eigenlijk waarom begon ik er zelf ooit aan
  • In de agenda komt de Winter Holland Koi Show voorbij en leg ik uit waarom er een winter Holland Koi Show bestaat
  • In de kwestie bespreken we of koi het koud kunnen hebben

Kortom allerlei leuke items over koi!

Podcast Koi informatie Ruud Besems en Caty Kroon  - Besems.eu

Maar wat is een podcast eigenlijk?

Een podcast is een geluidsbestand dat je via internet (of via een app) kan beluisteren op je telefoon, computer of tablet. Podcasts worden nog steeds populairder, vooral omdat ze makkelijk te beluisteren zijn, het is een soort van radio maar dan “on demand”. De meeste podcasts zijn gratis en dat vinden wij Nederlanders natuurlijk extra fijn.

Podcasts zijn bij uitstek geschikt om te luisteren tijdens het sporten of bijvoorbeeld het wandelen. Er zijn ook veel mindfulness podcasts die mensen helpen te relaxen voor het slapen gaan.

Je kunt een podcast ook deels zien (nou ja horen) als een luisterboek of een gesproken documentaire. Een groot voordeel van podcasts is net als bij een boek en ook bij televisie on demand dat kunt stoppen wanneer je wilt en direct verder gaan waar je gebleven was.

Ik wens jullie veel luister plezier