Over sympathisant Koi Idol

Organisatie van de Koi-idol verkiezing

De gekleurde Japanse karper ofwel Koi genoemd is sinds hun komst naar Europa in de jaren 80 van vorige eeuw voor vele vijverliefhebbers de meest geliefde bewoner geworden. Het kon dan ook niet uitblijven of de eerste verenigingen werden in de jaren 90 opgericht en daarmee de eerste Koi-shows georganiseerd.

Bij Piet van Leest en zijn zoon Marc ontstond begin 2000, mede door kleur/patroonsamenstelling en de imposante uitstraling van deze vis, ook de interesse in deze voor Nederlandse begrippen nog jonge hobby “Het houden van Koi”.

De schoonheid van de Koi, kern van onze hobby!

Zij dragen sindsdien de hobby een warm hart toe en besloten dat op een geheel eigentijdse manier te promoten. Besloten werd om voor de continuïteit van het showelement, een maandelijkse Koi-verkiezing op internet te organiseren. Nederlandse en Belgische hobbyisten kunnen daarbij middels foto’s gratis hun Koi-idolen laten beoordelen door medehobbyisten. Zo startte de verkiezing in 2008 en deze is later uitgebreid met een deskundige jury. Voor deze vorm van verkiezing voor beste Koi is gekozen om vooral beginnende hobbyisten een opstap te bieden naar de diverse Koishows en het verenigingsleven. Met dit gedachtengoed steunen zij daarom ook deze nieuwe Koishow in Goes.

Heeft u thuis een idool waar de schoonheid van afstraalt?

Stuur dan een foto in en doe mee met een van de voorrondes van de verkiezing Koi-idol 2017. Elke maandwinnaar verdient naast de eer, een gepersonaliseerde trofee en de maandprijs een directe finaleplaats. De deelname is gratis en wie weet komt uw Koi idol direct in de finale.