Waarom een Koi Show in Goes?

2017 is door de gemeente Goes gebombardeerd tot Azië jaar. Elke 4 jaar is er een thema jaar binnen de gemeente Goes. Nadat 2009 het Afrikajaar was en 2013 het Latijns-Amerikajaar bleek het veelzijdige werelddeel Azië de meest logische vervolgstap. Tijdens dit Azië jaar mag een koi show natuurlijk niet ontbreken.

Kom de sfeer van Azië proeven

Azië is groot, heel groot! Azië wordt gevormd door maar liefst 42 landen dus zijn er thema’s en activiteiten genoeg te bedenken voor Goes. Tijdens het Goes-Aziëjaar worden er zeer uiteenlopende activiteiten met Azië als rode draad georganiseerd. Deze activiteiten worden geïnspireerd door de Aziatische culturen en landen.

Taiko optreden door Yamato

Dit varieert van een uitgebreide(re) viering van het Chinese Nieuwjaar tot exposities en van optredens van Yamato, de beroemde Taiko drummers tot een heuse tweedaagse koi show. Want zeg nu zelf een Aziatisch thema jaar zonder een (Japanse) Koi show dat kan natuurlijk niet!

Koi Show

Een typisch Japans en dus Aziatisch fenomeen is de koi (karper). In Japan is het gebruikelijk om meerdere keren per jaar een koi show te organiseren. Dus hebben wij het plan opgevat om in samenwerking met de gemeente Goes tijdens het Azië jaar de aller eerste Zeeuwse koi show te organiseren. Op zaterdag 17 en zondag 18 juni vindt deze koi show plaats.

Schitterende locatie

In en om de omstreeks 1655 gebouwde “Manhuistuin” zal het koi spektakel plaats gaan vinden. De Manhuistuin, is behalve een besloten en sfeervolle tuin in het hart van Goes ook een markant gebouw. Vroeger was dit een plek waar arme mannen, van boven de zestig, gratis konden wonen. Tegenwoordig is het een openbare tuin met een permanente muziektent, waar in de zomer regelmatig concerten worden gegeven.

Japanse sfeer in Goes

Als bezoeker kunt u zich voorbereiden op een heuse Japan ervaring in Zeeland. In het gebouw zullen in de diverse kamertjes standhouders te vinden zijn, thee ceremoniën worden gehouden en zullen workshops worden gegevens. In de tuin worden de vats met koi geplaatst. Internationaal bekende jury leden zullen uit de ingezette koi de enige echte Grand Champion kiezen.

Binnenkort plaatsen wij meer informatie over zowel de show als de sponsoren en sympathisanten. Meer informatie kun je vinden via op de Goes Azië website.

Foto bron: slikopdeweg, Gemeente Goes & Ruud Besems