Via Schiphol en Dubai naar Bangkok

Wandelen door Bangkok - Besems.eu

Ik ben bezig met een “kleine” inhaalslag. In januari was ik lekker basic op reis door Thailand ik heb toen wel consequent mijn reisdagboek bij gehouden maar er nog niets over geplaatst. Omdat het koi seizoen nu lekker in rust is leek het mij een mooie gelegenheid om een inhaalslag te doen.

Aangekomen in Bangkok

Midden in de nacht landde ik op Bangkok International. Omdat ik geen zin had in een heleboel keer overstappen, denk hierbij aan via de Bangkok Airport Rail link dan de Metro en tenslotte een Taxi of TukTuk, besloot ik om te gaan lopen. Na 14 uur zitten in vliegtuigen is een wandelingetje wel lekker dacht ik. Dus de Bangkok Airport Rail link genomen tot aan station Makkasan. Vanaf dit station was het nog een goede 2,5 kilometer lopen naar het hotel. Achteraf gezien was het misschien niet het meest slimme plan… om als overduidelijke toerist 2 uur ’s nachts door uitgestorven straatjes te gaan dwalen maar ja door gezond verstand heb ik me nog maar zelden tegen laten houden. Uiteraard ging alles goed en kon ik na mijn wandeling in checken en de stad in. Ja waarom niet hè er moest tenslotte wel gegeten worden ook al was het inmiddels 4 uur ’s nachts.

Wandelen, kilometers maken

Na een klein hapje en een drankje een poosje naar bed en rond een uur of 10 lekker ontbijten op straat en de stad in. Wat nou Jetlag, niks ervan. Aan de slag en genieten. Lekker slenteren door Bangkok kilometers maken en genieten. Elke keer als ik hier kom voelt het als thuiskomen. Deze eerste dagen in Bangkok zijn wat dubbel aan de ene kant is Bangkok wat meer ingetogen dan anders om dat Koning Rama IX, beter bekend als koning Bhumibol is overleden. Dit is al even terug maar het rouwen duurt een jaar. En overal zie je tentoonstellingen en eer betonen aan deze wereld beroemde leider.

Hier kom je de toeristische tempels tegen

Het dubbele uit zich dus ook in het feit dat de aanloop naar het Chinese nieuwjaar werd gevierd dit was overigens wel beduidend meer ingetogen dan normaal. In het centrum was toch wel groot feest met vele bekende artiesten, althans voor mijn Thaise vrienden dan, ik kende er uiteraard geen een.

Na een rustig dagje wandelen had ik de vlieg kilometers wel uit de benen. Een paar heerlijke glazen wijn met wat kaas erbij in een wijnbar genuttigd en naar bed. Voorbereiden op wat er komen gaat. Morgen vertrek ik lekker met het openbaar vervoer richting Phitsanulok.