Airbrush Artist goes Asia and Arab

award thailand young koi show - Besems.eu

Nieuwe primeur voor Airbrush specialist Gregor Meyer

Na de primeur op de Holland Koi Show waar Gregor Meyer de Grand Champion Live op het Doeplein geairbrusht heeft bedachten Gregor en ik al een volgend uniek idee. Ik mocht jureren op de 4e ZNA East Thailand Young Koi show. Om de hobbyisten aldaar ook kennis te laten maken met het werk van Gregor leek het ons een goed idee om één van zijn werken mee te nemen. Zo gezegd zo gedaan! Gregor airbrushte een schilderij met daar op de koi van de nieuwe Holland Koi Show poster. Het werk kon net met lijst en al in de koffer, het is even sjouwen maar je moet iets over hebben voor een primeur toch of niet?

Het schilderij heeft meer dan een week mijn hotelkamer gesierd en toen was het zover! Op naar de show en na het jureren en lang overleg vonden zowel Joop van Tol als ik de Grand Champion eigenlijk de enige terecht winnaar van dit pronkstuk. Dus nadat wij Saravut, also know as Pony, in kennis hadden gesteld van deze extra award was het wachten op de uitreiking. Zowel Joop als ik mochten diverse bekers overhandigen in aanloop naar het hoogtepunt, de uitreiking van de Grand Champion Award.

Het moment supreme

Voordat hoofdjurylid Shuichi Sunami San de beker uitreikte mocht ik eerst het schilderij overhandigen aan de trotse winnaar.  In een kort woordje legde ik uit dat Joop en ik zeer vereerd waren dat wij, namens Nishikigoi Vereniging Nederland, in Bangkok op deze show te mochten jureren. Om daarna het schilderij te pakken en uit te leggen dat het hier om een one of a kind handgemaakt schilderij ging. De winnaar, niet de eerste de beste hobbyist zoals later bleek, was meer dan trots en verrast met dit unieke cadeau.

Sheik Sultan Abdullah Al Qassime

Toen Sunami San de bij de beker behorende oorkonde had voorgelezen en alle verdere plichtplegingen achter de rug waren gingen wij nog even met de winnaar een praatje maken en een drankje doen. Joop en ik waren toch wel ietwat onder de indruk toen we in het restaurant eindelijk officieel voorgesteld werden aan de winnaar. Het bleek namelijk niemand minder dan Sheik Sultan Abdullah Al Qassime te zijn van de Verenigde Arabische Emiraten. De Al Qassimo familie is één van de zes regerende families van de Verenigde Arabische Emiraten zij regeren onder andere over Sharjah en Ras al-Khaimah. Ik moet zeggen dat ik opeens een ander gevoel kreeg bij de dikke knuffel die hij me gaf nadat ik hem het schilderij gaf.

Het was prachtig om te zien dat hij er oprecht blij mee was en dat hij het schilderij hoogst persoonlijk op de achterbak van zijn niet al te bescheiden limousine ging leggen. We hebben er vervolgens samen met de Sultan, de overige juryleden, de organisatie en zijn koi handler, Tanaichanok Limpanusorn (Joe) van KoiKichi Fishfarm Thailand nog een “paar” drankjes op genomen. De prachtige Sanke komt overigens van, hoe kan het ook anders, Narita Koi Farm. De Sultan heeft ook in Japan al een Grand Champion titel gepakt en gaat ook nog  deelnemen aan de All Asia Cup in Singapore. Ik ben benieuwd of hij zich zijn belofte, dat hij naar de Holland Koi Show zou komen, nog herinnert dat hij dat zou toch wat zijn…