Het aftellen begint… D – minus 18

Traditionele Thaise begroeting - Besems.eu

Back to Buddhism and tradition

De belangrijkste religie in Thailand is Boeddhisme. Je vindt er overal verwijzingen naar denk maar aan huizen, hotels, cafés en op straat. Overal zie je kleine altaars en tempels en overal zullen mensen korte rituelen uitvoeren. Ongeveer 95 procent van alle Thai zijn praktiserend boeddhist.

De wai, een klein maar veelzeggend gebaar

Bijna alle Thaise tradities komen logischer wijze uit het boeddhisme. De belangrijkste is de wai, de Thaise manier om te iemand respectvol te begroeten. Hou je handpalmen tegen elkaar voor je borst met je vingertoppen omhoog en buig vervolgens je hoofd een beetje. Kun je aantonen dat je iemand meer respecteert? Hoe verder je het hoofd buigt, des te meer respect toon je. Een hoog geplaatst persoon of een monnik en zelfs een afbeelding van Boeddha begroet je met je voorhoofd naar je handen dus met een diepere hoofd buiging.