Eenkleurigendag veiling voor het goede doel een mega succes!

De virtuele cheque voor het goede doel

Vorig jaar tijdens de “eenkleurigendag” bij Arie Eikelenboom’s Oosterhout Koi kregen Ronald en ik een chagoi kado voor onze geleverde diensten. Voor degenen die het fenomeen “eenkleurigendag” nog niet kennen leg ik verder op in dit artikel wat dat precies inhoudt. In dit geval is het belangrijker om aan te geven wat we deze keer met zijn allen gepresteerd hebben.

De chagoi die Ronald en ik kado kregen bleef nog een jaartje in de opgroei bij Arie en vlak voor de vierde eenkleurigendag werd er een veiling gestart. De opbrengst van de veiling wilden we, Ronald, Arie en ik aan het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam doneren. De veiling verliep prima en tijdens de veiling besloten Ronald en ik dat we niet zozeer op de koi wilden bieden maar we wilden wel een donatie toevoegen aan de opbrengst. Nadat we dit deelden met de grote boze buitenwereld bleken er nog veel meer koi liefhebbers, zowel privé als bedrijfsmatig ook te willen doneren.

Het geld stroomde binnen! Tijdens de dag zelf deelde ik in verschillende koi whatsapp groepen nog een open “tikkie” en binnen no time zagen we het bedrag stijgen en stijgen. Zelfs de drie grote koi verenigingen doneerden een mooi bedrag. Uiteindelijk kregen we van RvdH Koi, Quality Filtration Systems ook nog een trickle filter dat geveild mocht worden en bleef het te doneren eind bedrag maar groter worden.

Uiteindelijk kwamen we op een totaalbedrag uit van € 3.600,00

Donders!!! Wat hebben we een mega bedrag bij elkaar gebracht met zijn allen. Het zijn teveel donaties geworden om iedereen individueel te bedanken maar jullie zijn kanjers! Het maakt niet uit wat je gegeven hebt, het enige wat telt is DAT je gegeven hebt!

Wauw, wat mogen we ontzettend trots zijn op wat wij als koi community hebben bewerkstelligd. Dankzij jullie vrijgevigheid en hartverwarmende steun hebben we het geweldige bedrag van maar liefst € 3.600,00 kunnen inzamelen voor Stichting Vrienden van het Sophia in Rotterdam.

Jullie donaties maken een wereld van verschil en laten zien hoe krachtig we kunnen zijn wanneer we ons gezamenlijk inspannen voor een goed doel. Iedere bijdrage, groot of klein, heeft geholpen om dit bijzondere doel te ondersteunen en stelt ons instaat om een enorm bedrag over te kunnen maken aan Stichting Vrienden van het Sophia.

Namens, Arie, Ronald en Ruud, uit de grond van ons hart: dank jullie wel! Jullie zijn fantastisch!


In de onderstaande video maken we de tussenstand aan het einde van de dag bekend. Hierna kwam de opbrengst van de trickle er nog bij.

De tekst gaat verder onder de video

Maar wat is dat dan die Eénkleurigen Dag bij Oosterhout Koi?

Het is een meer dan geslaagde traditie aan het worden. Voor de vierde keer organiseerde Arie een informatieve en gezellige dag waarbij prachtige koi centraal stonden. Met koi uit Arie’s opgroeifaciliteit en enkele nieuwe toevoegingen, werd het evenement wederom een succes.

Tijdens de dag geven Ronald en ik jury technische uitleg en beoordelen we de koi op basis van body, huidkwaliteit, patroon, en algehele verschijning. De bezoekers kregen ook waardevolle inzichten in het schubbenpatroon en het unieke fukurin-effect. Dit jaar kregen 15 koi een volledige beoordeling uitgewerkt op papier met uitleg en punten zoals ZNA juryleden deze toekennen tijdens het jureren.

Vorig jaar kregen wij, als juryleden en docenten, als kado voor onze diensten een vrouwelijke Chagoi, die zoals jullie hebben kunnen lezen werd geveild voor het goede doel: het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Deze samenwerking laat zien hoe gepassioneerde koi-liefhebbers iets kunnen betekenen voor de gemeenschap.

Overigens vierde Oosterhout Koi tijdens deze vierde editie ook meteen het 10 jarig bestaan. Wij zeggen ga zo door op naar de twintig!

Wij zijn ontzettend trots op deze gezamenlijke prestatie en kijken nu al uit naar volgend jaar!